fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Amparo Marco reivindica més infraestructures sociosanitàries en l’aniversari del Centre Gran Via

Amparo Marco reivindica més infraestructures sociosanitàries en l’aniversari del Centre Gran Via

L’alcaldessa destaca la voluntat de l’ajuntament de col·laborar amb la Generalitat per a avançar en aquesta important matèria.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit aquest matí a l’acte de celebració de l’aniversari del Centre Sociosanitari Gran Via al costat dels regidors José Luis López i Mary Carmen Ribera. Marco ha afirmat que “centres com el Gran Via són necessaris i imprescindibles per a aconseguir la qualitat de vida que es mereixen els castellonencs” i ha mostrat la seua satisfacció perquè aquest tipus d’instal·lacions “estan donant resposta a les necessitats socials de la ciutadania”.

L’alcaldessa ha aprofitat aquest acte per a reivindicar a la Generalitat Valenciana que “potencie les inversions i les infraestructures sociosanitàries en la nostra ciutat, perquè les administracions públiques han de dirigir els seus esforços a millorar les condicions de vida de la ciutadania”. En aquest sentit, ha destacat l’esforç de l’ajuntament per col·laborar amb la Conselleria de Polítiques Inclusives en defensa de les polítiques socials i ha posat com a exemple la cerca d’una solució consensuada per a la residència de Lledó.

La primera edil ha indicat “destinar els recursos necessaris per a les persones que més ho necessiten és un dels compromisos fonamentals del Govern municipal de Castelló i per açò des del primer moment hem reforçat les polítiques d’emergència social per a ajudar a les persones més vulnerables i hem incrementat la despesa social en un 13% “.

El Centre Sociosanitari Gran Via va obrir les seues portes fa quatre anys i ofereix serveis de Centre de Dia, Psicòleg, Consulta Mèdica, Podologia i Perruqueria, Gimnàs de Rehabilitació i la Sala Polivalent. També acull la Residència per a Alzheimer, amb 17 places, i una residència per a persones amb Discapacitat Física amb 40 places, 24 d’elles per a estada diürna. En les seues instal·lacions està situat el CEEM, Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics, amb un total de 40 places i el Centre de Rehabilitació i Inserció Social per a malalts mentals (CRIS), amb un total de 70 places. Finalment, Gran Via també alberga el Centre de Dia per a Persones amb Dany Cerebral Sobrevingut amb 60 places.

“Estem parlant de col·lectius especialment sensibles i l’ajuntament, com a Administració més propera al ciutadà, ha d’estar al costat de les persones més vulnerables perquè el primer és garantir la qualitat de vida de tots els nostres veïns i veïnes. Les nostres prioritats estan molt clares” ha conclòs Marco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.