fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benestar Social clausura l’Escola d’Acolliment amb 24 estudiants de nou pa茂sos diferents

Benestar Social clausura l’Escola d’Acolliment amb 24 estudiants de nou pa茂sos diferents

El regidor Jos茅 Luis L贸pez destaca la “implicaci贸 d’alumnat i professorat” per a afavorir la integraci贸 i la conviv猫ncia.

La Regidoria de Benestar Social, Depend猫ncia i Joventut, a trav茅s del Negociat d’Immigraci贸 i Conviv猫ncia Social en el qual s’emmarca l’Ag猫ncia de Mediaci贸 per a la Integraci贸 i la Conviv猫ncia Social-AMICS, ha lliurat els diplomes de la primera edici贸 de l’Escola d’Acolliment 2016, un programa dirigit a persones majors d’edat procedents d’altres pa茂sos “l’objectiu del qual 茅s acostar els valors i regles de conviv猫ncia democr脿tica, els drets i deures, l’estructura pol铆tica i els idiomes oficials de la Comunitat Valenciana a immigrants”, ha destacat el regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez.

Aquesta primera edici贸 ha comptat amb la participaci贸 de 24 alumnes procedents de nou pa茂sos: el Marroc (9), Col貌mbia (3), Equador (2), Nig猫ria (2), Senegal (1),Vene莽uela (3), Alg猫ria (2), Hondures (1) i Brasil (1). El regidor ha felicitat a l’alumnat i ha agra茂t “la implicaci贸 de totes les persones que han fet possible l’猫xit d’aquesta Escola d’Acolliment”.

Cal destacar que en aquesta edici贸 s’ha adm猫s a alumnat d’altres municipis de la prov铆ncia, en concret, d’Orpesa, Vinar貌s, Benicarl贸, Benic脿ssim i Vila-real pr猫via petici贸 dels regidors corresponents per no disposar en aquest moment d’aquest servei. Les Escoles d’Acolliment acrediten documentalment el nivell d’integraci贸 i com a tals es consideren en els expedients de regularitzaci贸 administrativa per les Oficines d’Estrangeria.

El professorat, de car脿cter voluntari, ha estat compost per nou docents procedents de personal municipal del Negociat d’Immigraci贸 i Conviv猫ncia Social-AMICS i Policia Local, personal de l’Equip d’Atenci贸 a Immigrants de la Gu脿rdia Civil (EDATI) i alumnat en pr脿ctiques de la Universitat Jaume I. “L’Escola d’Acolliment no seria possible sense estudiants per貌 tampoc sense el comprom铆s del professorat que ha impartit les sessions”, ha subratllat l’edil.

Amb una durada de 40 hores lectives, s’han impartit mat猫ries relatives a Dret comunitari, constitucional i auton貌mic; valenci脿; geografia i hist貌ria; llei d’integraci贸 d’immigrants de la Comunitat Valenciana; Lleis d’Estrangeria; Ordenan莽a Municipal de Conviv猫ncia i de tinen莽a de gossos: llei de viol猫ncia dom猫stica: forces i cossos de seguretat de l’Estat; m貌duls pr脿ctics i sensibilitzaci贸 a trav茅s del projecte Stop Rumors Castell贸. A m茅s, en aquesta edici贸 s’ha realitzat una visita guiada al Museu de Belles arts com a complement a la formaci贸 rebuda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.