fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benestar Social presenta una campanya per a prevenir l’abús d’alcohol a les Festes Patronals

Benestar Social presenta una campanya per a prevenir l’abús d’alcohol a les Festes Patronals

La campanya «Les festes estan per a veure-les i viure-les. Consumeix responsablement» és la nova campanya de la Regidoria de Benestar Social per a prevenir l’abús d’alcohol entre els joves durant les Festes Patronals. La campanya es presenta en to positiu, amb l’objectiu de retardar al màxim l’edat d’iniciació al consum.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, acompanyada del representant de la Coordinadora de Penyes, Eloy Cerdá, la representant de Creu Roja Cora Jiménez, i el tècnic de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l’Ajuntament (UPCCA), Albert Rodríguez, ha presentat la campanya que es posarà en marxa enguany per tal d’evitar al màxim l’abús d’alcohol entre els joves durant les Festes Patronals. La campanya compta amb el suport de la Coordinadora de Penyes i Creu Roja Joventut i s’integra en el Pla d’Acció Integral de Prevenció de Drogodependències de l’Ajuntament de Benicarló.

«Les festes estan per a veure-les i viure-les. Consumeix responsablement». Amb aquesta idea central, en la que pivota l’estratègia de la campanya, es pretén «evitar actituds incíviques que massa sovint acaben amb fets greus com accidents, baralles o fins tot agressions sexuals». Així ha definit la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, el context que es deriva de l’abús de l’alcohol a les festes. «El que ens preocupa, sobre tot, és el consum entre els menors, que són el col·lectiu més vulnerable». En aquest sentit, la regidora ha dit que «l’objectiu final és retardar l’edat d’inici al consum el màxim possible, perquè això implica quasi sempre un actitud més responsable».

Albert Rodríguez, coordinador de la UPCCA, ha cridat «a la responsabilitat dels pares i dels propietaris de bars». En aquest sentit, Rodríguez ha demanat un esforç «per tal que els pares reflexionen amb els menors i fixen patrons de comportament que limiten el consum i eviten l’abús», i ha recordat als hostalers «la prohibició de dispensar alcohol als menors de 16 anys».

Amb aquesta campanya, l’Ajuntament de Benicarló vol implicar a diferents col·lectius per tal que l’estratègia contra l’abús, i sobre tot entre els joves, siga realment efectiva. El portaveu de la Coordinadora de Penyes, Eloy Cerdà, ha anunciat que el col·lectiu penyero brindarà tot el suport a aquesta campanya. Cerdá ha recordat que enguany no es permetrà l’entrada a menors de 16 anys al recinte de penyes, i que els gots reutilitzables, portaran llegendes cridant al consum responsable.

La portaveu de Creu Roja Joventut, Cora Jiménez,ha anunciat que el recinte de penyes comptarà amb un punt d’assistència que brindarà ajuda i informació als joves.

La campanya pretén implicar a joves, pares, famílies i hostalers amb un objectiu comú: dissociar la festa de l’abús de l’alcohol i inculcar als joves que la diversió és contradictòria amb el consum irresponsable.

Leave a Reply

Your email address will not be published.