fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló accelera la urbanització i l’adequació de l’entorn de l’estació

Benicarló accelera la urbanització i l’adequació de l’entorn de l’estació

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat l’anunci de licitació de les obres d’urbanització del Sector 11 Collet II, que suposarà el traçat de nous vials en tot el perímetre de l’empresa IFF

La licitació de les obres d’urbanització del Sector 11 Collet II, de millora de l’entorn urbà de l’estació de ferrocarril de la ciutat és una important passa endavant de cara a l’adequació integral d’aquesta zona, via d’entrada per tren a la ciutat, i per tant, també la primera impressió que de Benicarló s’emporten els visitants que opten per aquest mitjà de transport. L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha qualificat de «molt bona notícia» el fet que les empreses que així ho desitgen que puguen presentar-se ja al concurs de licitació de les obres, que compten amb un pressupost de tres milions d’euros, que aniran a càrrec de l’empresa IFF.

L’alcaldessa ha detallat que «els treballs serviran per a perimetrar tot l’entorn d’IFF –la indústria química ubicada en aquest sector- en diversos vials de 9 i 20 metres d’amplada, que permetran l’obertura de la plaça de l’Estació i del passeig de Febrer Soriano fins al riu». Miralles ha explicat que «la urbanització del Sector 11 Collet II facilitarà una nova regulació del trànsit, que serà de sentit únic en el tram d’accés a l’estació atès que Benicarló comptarà ara amb vies de circumval·lació a aquest sector». «Aquestes millores acabaran amb l’actual caos de trànsit que es genera els caps de setmana en l’entorn i els accessos a l’estació», ha conclòs.

En el context de les obres, l’Ajuntament enderrocarà els immobles de propietat municipal annexos a l’estació, una mesura que generarà un nou espai obert. Paral·lelament a aquestes millores urbanes, el Consistori destinarà 180.000 euros del pressupost del 2017 per a l’ampliació del pàrquing de l’estació i l’adequació de la plaça i el jardí. El canvi de concepció urbana de la zona suposarà, en paraules de l’alcaldessa, «una important millora en la imatge turística de Benicarló, en els accessos a l’estació, i en la funcionalitat ciutadana d’aquest sector de la ciutat».

Les empreses que vulguen optar a l’execució de les obres podran presentar la documentació requerida fins al 22 de març. Si es compleixen els terminis que preveu el Departament d’Urbanisme, els treballs d’urbanització de la zona arrancaran al mes de maig, mentre que les obres d’adequació de la plaça de l’Estació començarien a l’octubre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.