fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 demanar脿 ajudes per als agricultors afectats per la pedregada

Benicarl贸 demanar脿 ajudes per als agricultors afectats per la pedregada

Els cultius m茅s afectats han estat el mel贸 de moro, la taronja i l’oliva. La cooperativa Benihort ha valorat en 4 milions les p猫rdues ocasionades per la granissada del passat dissabte.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, ha anunciat que l’Ajuntament aprovar脿 una declaraci贸 institucional per a sol路licitar ajudes als agricultors que han patit els efectes de la forta pedregada que va caure al terme de Benicarl贸 el passat dissabte.

L’alcaldessa ha confirmat que s’ha posat en contacte amb la Subdelegaci贸 del Govern i amb la Conselleria d’Agricultura per a poder declarar la zona com a 芦especialment afectada禄 a conseq眉猫ncia del temporal i ha mostrat tot el seu suport al sector, 芦que una vegada m茅s s’ha vist afectat per un temporal de pedra禄.

L’anunci d’aquesta sol路licitud d’ajudes per als agricultors benicarlandos per part de l’Ajuntament ha coincidit amb la visita del president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆, que aquest mat铆 s’ha despla莽at a Benicarl贸 per a mostrar la seua solidaritat amb el camp benicarlando. Mart铆 s’ha mostrat 芦impressionat禄 pels efectes de la tempesta i ha dit que la Diputaci贸 tamb茅 s’afegir脿 a la declaraci贸 institucional per poder sol路licitar les ajudes.

A m茅s de l’alcaldessa i el president de la Diputaci贸, tamb茅 han visitat els camps afectats el primer tinent d’Alcaldia, Ilde A帽贸, la regidora d’Agricultura, Inma D铆az, el president de la cooperativa Benihort, Sergio Ortiz, i el director general de Benihort, Guillermo Edo.

Danys valorats en 4 milions d’euros

El president de Benihort, Sergio Ortiz, ha agra茂t el suport de l’Ajuntament i de la Diputaci贸 i ha constatat que els camps de mel贸 de moro 芦ara mateix estan inservibles禄. Ortiz ha reconegut que els camps de mel贸 de moro estaven en plena temporada i que la tempesta de pedra ha fet malb茅 m茅s del 60% de la producci贸 que encara quedava per comercialitzar.

Per la seua banda, el director general de la Cooperativa Agr铆cola Benihort, Guillermo Edo, ha assenyalat que 芦tot i que 茅s molt dif铆cil encara fer una valoraci贸 ajustada, calculem que les p猫rdues ocasionades per la granissada pujaran a uns 4 milions d’euros禄.

Edo ha confirmat que la granissada va afectar quasi exclusivament el terme de Benicarl贸 i ha agra茂t el suport de les institucions. 芦En aquestes circumst脿ncies, totes les ajudes que puguen vindre, especialment en relaci贸 a la reducci贸 de m貌duls per als agricultors, seran molt benvingudes禄.

Aix铆 i tot, el director general ha volgut deixar clar que 芦a pesar dels danys causats, podem garantir sense problemes el subministrament tant de mel贸 de moro com de c铆trics禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.