fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 hissa les banderes de ‘Platges Sense Fum’ per a evitar el tabac als arenals

Benicarl贸 hissa les banderes de ‘Platges Sense Fum’ per a evitar el tabac als arenals

La campanya pret茅n eliminar els cigarrets de les platges i conscienciar la ciutadania de la necessitat d’apostar per platges lliures de residus. Benicarl贸 茅s l’煤nic municipi de l’脌rea de Salut que s’ha adherit a la iniciativa de la Direcci贸 General de Salut P煤blica i la Federaci贸 Valenciana de Municipis i Prov铆ncies.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles i la secret脿ria auton貌mica de Salut P煤blica, Isaura Navarro, juntament amb el director del Centre de Salut P煤blica, Antonio L贸pez, la regidora de Turisme, Isabel Cardona, i el regidor d’Obres i Serveis, Ilde A帽贸, han hissat aquest mat铆 la bandera que acredita que la platja del Morrongo 茅s una platja lliure de fum.

La bandera s’hissar脿 tamb茅 a la platja de la Caracola i ser脿 extensiva a la resta de platges de Benicarl贸, en una aposta clara de la Regidoria de Turisme per millorar la conviv猫ncia a les platges i per protegir la salut de la ciutadania.

芦A Benicarl贸 鈥攈a dit l’alcaldessa鈥 volem que les platges siguen saludables i que protegisquen no nom茅s la salut de les persones banyistes, sin贸 tamb茅 el medi ambient禄. Xaro Miralles ha remarcat que 芦aquesta iniciativa millorar脿 la qualitat tur铆stica de Benicarl贸 i ser脿 un important reclam per a aquelles persones que busquen platges saludables, especialment si s贸n fam铆lies amb menors禄.

La secret脿ria auton貌mica de Salut P煤blica ha agra茂t a l’Ajuntament de Benicarl贸 haver-se adherit a la xarxa Platges Sense Fum i ha remarcat que 芦fumar 茅s un h脿bit perill贸s per a la salut, especialment si el mostrem davant de menors, que despr茅s el reproduiran de forma natural禄. 芦Amb aquesta campanya 鈥攈a dit Isaura Navarro鈥 pretenem crear platges saludables i sostenibles禄 i ha recordat que 芦cada any moren a la Comunitat Valenciana 100.000 persones a causa del tabac. 脡s per aix貌 que aquestes iniciatives s贸n tan necess脿ries禄.

Per la seua banda, Antonio L贸pez ha insistit que 芦el tabac 茅s un factor de risc molt important per a la salut禄 i ha subratllat que 芦qualsevol iniciativa per erradicar-ne el seu consum 茅s positiva perqu猫 contribuir脿 a qu猫 cada vegada menys poblaci贸 estiga exposada al tabac禄. 芦Esperem que, tal i com ha passat en els bars i restaurants, d’aqu铆 a uns anys fumar a la platja siga inimaginable禄, ha concl貌s el director del Centre de Salut P煤blica.

La iniciativa de Platges Sense Fum no busca sancionar les persones, sin贸 que 茅s una campanya que pret茅n conscienciar la ciutadania de la import脿ncia d’evitar el tabac en espais com les platges. En aquest sentit, l’alcaldessa subratllat que 芦no es multar脿 cap ciutad脿 per fumar a la platja per貌 s铆 que recomanarem que no fumen禄. 芦Tant els vigilants com els informadors de platges com tamb茅 la Policia Local s’encarregaran de recordar a tots els usuaris la necessitat de protegir els espais naturals i mantenir-los lliures de residus禄.

Les puntes de cigarret s贸n el residu m茅s abundant a la mar, fins i tot per davant dels pl脿stics, i tarden m茅s de 10 anys a destruir-se.

  1. Hisseu les banderes: He tingut un xic fumant canuts al costat en plena tarde, rodejat de xiquets. Per no parlar del fluxe de gent accedint a la platja sense mascareta (que tenen pinta de vindre aix铆 des de casa) i de la inactivitat del personal que est脿 per a que a aix貌 no passe… All脿 de xarreta en els colegues!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.