fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 presenta el full de ruta que marcar脿 el seu desenvolupament futur

Benicarl贸 presenta el full de ruta que marcar脿 el seu desenvolupament futur

El Mucbe acull la presentaci贸 de l’Agenda Urbana 2030, un pla d’acci贸 global per a consolidar un model de ciutat sostenible i innovadora que millore la qualitat de vida dels seus habitants.

L’Ajuntament de Benicarl贸 ha presentat l’Agenda Urbana 2030, el projecte que marcar脿 el desenvolupament de la ciutat per als pr貌xims anys i que establir脿 un pla per a consolidar un model de ciutat sostenible i de qualitat alhora que amable amb la seua ciutadania.

El document inicial es va presentar ahir, resultat d’un proc茅s que es va iniciar el juny de 2022 i que inclou tots els treballs preparatoris concentrats en quatre 脿rees principals d’intervenci贸. D’una banda, la recerca d’un model econ貌mic sostenible que permeta a la societat benicarlanda prosperar; d’altra banda, l’aposta per la cohesi贸 social i la millora del benestar social de tota la seua ciutadania; en tercer lloc, la consolidaci贸 d’un model de ciutat sostenible i amable; i finalment, la definici贸 d’un model de governan莽a que aposte per la transpar猫ncia i la participaci贸 de tot el conjunt de la ciutadania, persones i empreses sense deixar ning煤 enrere.

En total, el document concreta un total de 140 actuacions o programes que contribuiran a assolir un desenvolupament sostenible per a Benicarl贸.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, ha explicat que 芦les ciutats tenen un paper crucial en la implementaci贸 de l’Agenda 2030 en el sentit que la majoria de la poblaci贸 mundial viu en ciutats, m茅s o menys grans, que hem d’afrontar desafiaments significatius en termes de sostenibilitat i d’equitat que hem de saber encarar amb les millors garanties禄.

芦L’Agenda 2030 鈥攈a remarcat l’alcaldessa鈥 ens proporciona un marc per a encarar aquests reptes, que han de ser necess脿riament caminar cap a una ciutat sostenible, innovadora, inclusiva i que millore la qualitat de vida dels seus habitants禄.

Xaro Miralles ha recordat que 芦l’Agenda 2030 no 茅s nom茅s una responsabilitat dels governs locals, sin贸 que les empreses, la societat civil i la ciutadania de manera individual tenen un paper molt important per exercir禄 i ha insistit en qu猫 芦el compliment de l’Agenda 2030 茅s una obligaci贸 de totes les ciutats i ens ofereix una oportunitat 煤nica per a desenvolupar solucions innovadores i sostenibles i que ens obri les portes a la tecnologia i a la participaci贸 ciutadana com a element clau en la presa de decisions禄.

El pla d’acci贸 local de l’Agenda Urbana 2030 de Benicarl贸 s’aprovar脿 pr貌ximament en sessi贸 plen脿ria

Leave a Reply

Your email address will not be published.