fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló, a punt per a la temporada de platges

Benicarló, a punt per a la temporada de platges

Les platges de Benicarló ja estan en perfectes condicions per a l’inici de la temporada de bany. L’Ajuntament treballa en el condicionament d’una platja per a gossos i en la instal·lació d’una base nàutica que potencie esports com el caiac, el pàdel surf o el kite surf.

Des de mitjans del mes de maig, l’Ajuntament de Benicarló ha estat treballant per a aconseguir unes platges en perfectes condicions de cara a l’inici de la temporada de bany. Els quatre operaris de reforç contractats, juntament amb el personal de la Brigada d’Obres i Serveis, han treballat en la neteja, anivellament i oxigenació de la sorra i en la instal·lació del mobiliari urbà de platges així com dels més de 400 metres de passarel·les de fusta.

Així ho han confirmat els regidors de Turisme, Rosana Marzá, i de Serveis Municipals, Ilde Añó, que han explicat que els operaris treballaran de dilluns a diumenge de 6.00 a 10.00 hores i que es reforçarà el servei per les vesprades. Añó també ha dit que la Brigada treballa en el condicionament d’un espai per a l’estacionament de vehicles davant de la platja de la Caracola i ha assegurat que «les platges són una prioritat per a l’equip de govern». «L’any passat -ha explicat el regidor- vam tindre poc marge de maniobra però enguany ens hem aplicat a fons perquè les platges estiguen en perfecte estat».

La regidora de Turisme, per la seua banda, ha presentat les principals novetats de la temporada i ha recordat que Benicarló té dos banderes blaves «en reconeixement al treball fet d’adaptació a les normatives europees i autonòmiques en tot allò referent a serveis, adaptabilitat, sostenibilitat, accessibilitat, socorrisme i salvament». Respecte a les novetats, Rosana Marzá ha explicat que s’han habilitat aparcaments per a bicicletes a la platja de la Caracola i que s’està estudiant la possibilitat d’adequar un tram de platja per al bany de gossos. «Ho estem parlant amb els tècnics i ho contrastarem amb els municipis veïns que ja en tenen per tal d’arribar a la millor solució per a tots».

L’altra novetat fa referència a la instal·lació d’una base per a potenciar esports nàutics, com el caiac, el pàdel surf o el kite surf. Es tractaria d’un servei municipal que sortiria a licitació per a la seua explotació. «Volem donar facilitats per a practicar aquests esports. És una manera de posar en valor el nostre municipi», ha dit la regidora.

Pel que fa al servei de socorrisme i salvament, estarà operatiu fins al 30 de setembre a les platges del Morrongo i la Caracola i del 15 de juny al 15 de setembre a la platja de la Mar Xica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.