fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim ajorna el pagament de tributs i susp茅n la taxa d’ocupaci贸 de via p煤blica de taules i cadires

Benic脿ssim ajorna el pagament de tributs i susp茅n la taxa d’ocupaci贸 de via p煤blica de taules i cadires

Els rebuts de l’IBI amb domiciliaci贸 banc脿ria i pagament 煤nic, es retarda dos mesos.

L’Ajuntament de Benic脿ssim ha determinat diferents mesures socials i econ貌miques per a ajudar als ve茂ns del municipi aix铆 com als empresaris locals a fer front a la situaci贸 derivada de l’estat d’alerta en el qual es troba el pa铆s per a evitar la propagaci贸 del COVID-19.

Dins del paquet de mesures excepcionals que s’aprovaran en mat猫ria fiscal, l’alcaldessa de Benic脿ssim, Susana Marqu茅s, ha informat que es procedir脿 a la devoluci贸 de la taxa d’ocupaci贸 de la via p煤blica amb taules i cadires. “Els establiments de restauraci贸 copen la major activitat empresarial en el municipi i per aix貌 ara, des de l’administraci贸 local, hem d’ajudar, en la mesura que siga possible, a superar les conseq眉猫ncies derivades d’esta crisi sanit脿ria al nostre teixit empresarial”.

La regidora d’Activitats, Cristina Fern谩ndez, ha recordat que durant l’煤ltim trimestre del 2019, l’ajuntament va aprovar una modificaci贸 de l’ordenan莽a on ja s’establia una reducci贸 del 60% de la taxa per a l’ocupaci贸 de les terrasses “en benefici del nostre sector hostaler, ara tan castigat per l’estat d’alerta i per aix貌 hem de seguir al seu costat i intentar minimitzar l’impacte negatiu que suposar脿 el tancament dels seus establiments durant el temps que es prolongue esta situaci贸”.

Quant als tributs municipals, Susana Marqu茅s ha anunciat que es retardar脿 la posada al cobrament, fins al 5 de setembre, del pagament 煤nic domiciliat de l’Impost sobre B茅ns immobles de Naturalesa Urbana (IBI). “El pagament 煤nic domiciliat s’anava a efectuar el 5 de juliol, per貌 amb esta mesura ho ajornem dos mesos i, a m茅s, es mant茅 la bonificaci贸 del 5% en tots els rebuts domiciliats de l’IBI, en modalitat de pagament 煤nic i fraccionat”, ha indicat l’alcaldessa.

Tamb茅 es prendran mesures, respecte al pagament de l’Impost sobre Vehicles de Tracci贸 Mec脿nica, ampliant-se el termini de pagament en per铆ode voluntari, que passa del 20 de maig al 22 de juny. D’altra banda, en la modalitat de pagament domiciliat, la posada al cobrament es prorroga del 6 d’abril al 5 de juny.

A m茅s d’estes mesures extraordin脿ries, “l’Ajuntament de Benic脿ssim est脿 treballant en una bateria d’ajudes econ貌miques per a continuar fent costat als aut貌noms i el comer莽 local”, ha anunciat el regidor d’Hisenda, Arturo Mart铆.

Cal recordar que el consistori establir脿 els mecanismes necessaris per a retornar la part proporcional dels cursos i activitats municipals que les persones usu脿ries no podran gaudir en suspendre’s les mateixes i des del departament de Cultura ja s’ha comen莽at amb el proc茅s de devoluci贸 de l’import de les entrades que es van adquirir de manera online, a trav茅s de la web benicassimcultura.es.

Quant a les entrades que es van adquirir de manera presencial en les taquilles del Teatre Municipal, estes podran ser reembossades com a esta instal路laci贸 municipal torne a desenvolupar la seua activitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.