fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim aprovarà en ple la nova ordenança d’activitats amb el consens dels empresaris d’hostaleria

Benicàssim aprovarà en ple la nova ordenança d’activitats amb el consens dels empresaris d’hostaleria

La nova ordenança permetrà als locals amb un perfil d’oci “baix” tenir música d’amenització, quan fins ara no s’autoritzava.

El ple de l’ajuntament debatrà divendres que ve l’aprovació de l’actualització de l’ordenança d’activitats municipal que preveu l’adaptació i modificació de l’anterior text, per un altre concorde a la legislació vigent i que contempla diversos avanços que garantiran els drets dels empresaris turístics i de comerç de la localitat.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès ha manifestat que “esta ordenança és un exemple del tarannà dialogador i col·laboratiu amb què tractem de gestionar el municipi fent partícips i escoltant a tots els col·lectius i veïns. Esta ordenança afecta a molts empresaris i créiem necessari fer fins i tot un esforç extra i redoblar les reunions de consens perquè finalment el text es porte a aprovació amb totes les garanties legals que ha de requerir, però també amb el màxim suport i respatller per part del teixit econòmic que és el que ha d’acabar assumint el compliment d’esta ordenança”.

Així mateix, el regidor d’activitats, Carlos Díaz ha manifestat que “les exigències més importants del sector hostaler s’inclouen en esta ordenança que, serà la més moderna de la província i que incorporarà innovacions que beneficiaran i molt als nostres empresaris”.

La modificació de l’ordenança municipal d’activitats ve impulsada per la necessitat d’adequar l’antic text a la nova legislació sobre el tema. El nou text és molt favorable al sector hostaler perquè els permet a les terrasses privades interiors dels locals d’oci tenir també amenització musical; el que suposa més marge d’activitat en els seus locals i comptar amb figures jurídiques i regulació tècnica que els afavoreix clarament. Una de les innovacions més importants és esta diferenciació entre ambientació i amenització musical.

Com ha explicat Carlos Díaz “fins ara, les cafeteries i locals d’esbarjo però amb un perfil “baix” de sorolls i oci, no tenien permès tenir un aparell reproductor de música o una tele, ni per veure un partit de futbol, ni per posar música de fons. Ara amb la diferenciació de la qualitat d’amenització, este permís s’aconseguirà i els locals podran oferir als seus clients esta música d’ambient que els donarà major atractiu”.

Esta mesura, ha d’estar contemplada també en el PGOU perquè siga efectiva, però, com ha explicat el mateix regidor, “hem tramitat paral·lelament la modificació del pla general perquè incloga ja esta figura d’amenització i d’esta forma consolidar el canvi efectiu de la reglamentació local”.

En la nova ordenança d’activitats s’actualitza tota la regulació dels establiments i les seues instal·lacions en matèria d’extinció d’incendis, serveis sanitaris, nivells sonors i vibracions, abocats d’aire i fums, accessos, accessibilitat, subministraments, generació i tractament de residus, ventilació, sortides d’emergència, horaris d’obertura, retolacions, instal·lacions a l’aire lliure i altres condicionants que marquen l’activitat del dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.