fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim comptarà amb un arbre solar que permetrà carregar dispositius mòbils en via pública

Benicàssim comptarà amb un arbre solar que permetrà carregar dispositius mòbils en via pública

La iniciativa forma part del projecte de Benicàssim Smart City per dotar al municipi de noves eines tecnològiques que faciliten la vida a la ciutadania.

L’ajuntament de Benicàssim instal·larà un nou arbre solar que permetrà oferir als ciutadans i visitants un punt de càrrega intel·ligent de dispositius mòbils en via pública i amb caràcter gratuït. Esta iniciativa forma part, com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marquès del projecte Benicàssim Smart City que va ser consensuat per posar en marxa entre l’equip de govern i el grup municipal de Ciutadans. De fet, avui mateix, els regidors responsables d’esta acció, Carlos Díaz I Cristina Fernández s’han reunit amb l’alcaldessa del municipi, Susana Marquès, per valorar la millor ubicació per al nou arbre solar.

Amb este dispositiu seran dos els arbres solars de càrrega de mòbils i tauletes que tindrà Benicàssim. Un se situarà a la zona de platja i l’altre se situarà en algunes de les zones més transitades del nucli urbà per donar major servei als ciutadans.

Este nou arbre digital solar, es proveeix d’energia captada per plaques solars. Amb l’electricitat que produeix de l’energia solar, l’estructura de l’arbre permetrà connectar fins a 6 dispositius per carregar directament. A més, el mateix arbre es comportarà com un element il·luminador convertint-se en un gran fanal en forma arbòria.

Per la grandària de l’arbre solar, la seua ubicació requereix una superfície àmplia, ja que tindrà uns 5 metres de diàmetre i comptarà amb una altura total de 4 metres.

A més, sota les seues branques il·luminades, es col·locaran també zones de seient que permeten als usuaris esperar a la càrrega dels seus dispositius al costat de l’arbre.

L’alcaldessa de Benicàssim ha assenyalat que “Benicàssim sempre ha tractat d’estar a l’última en serveis i dotacions que vagen encaminats a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i els visitants i este arbre solar permetrà dotar sumar un valor més també als turistes quant a oferta de serveis ciutadans.”

A més, Marquès ha insistit que “som un ajuntament perfectament adaptat als avanços digitals i a poc a poc estem incorporant els serveis i millores que permeten ciberconnectar als ciutadans, no solament amb la seua administració més propera, sinó també entre si”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.