fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim intensifica la coordinaci贸 dels treballs de desbrossaments amb els tractaments antimosquits per a aconseguir una major efectivitat

Benic脿ssim intensifica la coordinaci贸 dels treballs de desbrossaments amb els tractaments antimosquits per a aconseguir una major efectivitat

El consistori busca aconseguir una major efectivitat per a mitigar les mol猫sties que est脿 causant la proliferaci贸 dels mosquits.

Amb l’objectiu posat a incrementar l’efectivitat de les actuacions per a minimitzar la proliferaci贸 de mosquits, l’Ajuntament de Benic脿ssim ha intensificat aquestes 煤ltimes setmanes la coordinaci贸 dels tractaments antimosquits amb els treballs de desbrossaments. Com indica l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, 鈥渓es 煤ltimes setmanes hem intensificat el tractament i utilitzem tots els mitjans necessaris per a poder controlar i atallar la pres猫ncia de mosquits en el terme municipal, per貌 no ens cansarem de reivindicar major coordinaci贸 entre administracions per a aconseguir una major efectivitat鈥.

A m茅s de tots els treballs que es realitzen de manera peri貌dica per al control del mosquit, en les 煤ltimes setmanes s’estan sumant les tasques amb els desbrossaments duts a terme en solars i cunetes 鈥渂uscant eliminar aquells espais susceptibles de criar-se larves i aconseguir que les tasques de fumigaci贸 terrestre siguen m茅s efectives. I 茅s que les pluges d’aquesta passada primavera van fer cr茅ixer la vegetaci贸, produint humitats on el mosquit troba el millor lloc per a reproduir-se i hem d’actuar per a eliminar-la鈥, afig l’alcaldessa.

La zona d’esplai can铆 situada en la zona sud de Benic脿ssim, concretament en el cam铆 La Ratlla, 茅s un dels espais on s’ha dut a terme tasques de coordinaci贸 i, despr茅s de les tasques de desbrossaments s’ha procedit a aplicar tractaments contra els mosquits. 鈥淎questes treballs de coordinaci贸 es continuaran fent en zones de dif铆cil acc茅s amb la finalitat de controlar les plagues de mosquits鈥, ha comentat per la seua part la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell.

L’alcaldessa ha recordat la import脿ncia de la coordinaci贸 鈥渁mb l鈥檕bjectiu d鈥檃conseguir una major efectivitat鈥 i, en aquest sentit, 鈥渆ls tractaments que realitzem des de l’administraci贸 local de manera terrestre han de ser refor莽ats pels tractaments aeris per a aconseguir amb aix貌 una major efectivitat; perqu猫 nom茅s des de la col路laboraci贸 entre administracions podrem combatre aquesta plaga que tant ens preocupa鈥. Des de l’Ajuntament han reiterat la sol路licitud per a poder incorporar l’煤s de drons en la zona delimitada per part de la Generalitat com 茅s l’aiguamoll del Quadre de Santiago, 茅s a dir, en l’脿rea catalogada com a zona protegida. L’autoritzaci贸 per al tractament aeri en el terme municipal de Benic脿ssim circumscriu 煤nicament la zona de l’aiguamoll del Quadre de Santiago catalogada com a zona protegida, i susceptible d’acumular i retindre aigua estancada, en una superf铆cie aproximada de 70 hect脿rees. Aix铆 mateix, i tal com marca la directiva europea aquest tipus de tractaments s’han d’aplicar complint amb l’脿rea de seguretat m铆nima de 50 metres de dist脿ncia d’habitatges i edificacions, aix铆 com parcs i jardins p煤blics, camps d’esports i 脿rees d’esbarjo, 脿rees escolars i de joc infantil i centres d’assist猫ncia sanit脿ria.
Quant a les tasques de desbrossaments, durant aquestes setmanes s’estan duent a terme tasques de manteniment de marges i cunetes en carreteres, neteja de camins i actuacions sobre el carril bici, treballs que s’han intensificat despr茅s dels 煤ltims episodis de pluges i que han comportat el creixement de vegetaci贸 en zones de pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.