fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim reclamar脿 a la Generalitat 1.529.952,43 euros pel deute de Vila Elisa

Benic脿ssim reclamar脿 a la Generalitat 1.529.952,43 euros pel deute de Vila Elisa

L’ajuntament comunicar脿 oficialment la setmana vinent la iniciativa de resoluci贸 del conveni amb Culturarts i l’obligaci贸 del Govern Valenci脿 de pagar el deute d’obra, les despeses derivades de la paralitzaci贸 i els interessos de demora.

L’alcaldessa de Benic脿ssim ha anunciat l’inici oficial dels tr脿mits de resoluci贸 del conveni del Vila Elisa, despr茅s d’un mes de recepci贸 de tots els informes t猫cnics, jur铆dics i fiscals que desglossen el calvari que ha patit el municipi de Benic脿ssim a causa dels incompliments de la Generalitat.

“S贸n deu anys en els quals l’ajuntament ha hagut de suportar pagar no solament el deute de la certificaci贸 anticipada de l’obra que es va executar, sin贸 tamb茅 totes les despeses derivades de la paralitzaci贸 i la deterioraci贸 d’esta. Interessos, demores, resolucions amb el contractista. Ha sigut un r貌ssec d’anticipar els diners, sense que la Generalitat assumira la seua responsabilitat. I tot a莽貌 sense explicar que el palauet est脿 en un estat lamentable i que ho hem hagut d’anar endre莽ant perqu猫 no anara a pitjor”, ha dit Marqu猫s que ha continuat dient que “ara, per fi, el projecte t茅 una clara expectativa d’executar-se i no ser脿 gr脿cies al govern valenci脿 sin贸 gr脿cies a la Diputaci贸 de Castell贸 i el mateix ajuntament que assumiran amb recursos propis el que des de Val猫ncia no han sigut capa莽os de fer”.

L’alcaldessa ha repassat la cronologia del “calvari de Vila Elisa” i ha explicat que el projecte de la restauraci贸 inicial de Vila Elisa es va aprovar pel ple municipal, el 15 de desembre de 2006. Tenia un pressupost de 2,1 milions d’euros. Les obres van comen莽ar al maig de 2007, per貌 que van quedar finalment paralitzades el 13 de desembre de 2008. En aquell moment de la paralitzaci贸 l’ajuntament havia abonat per endavant el pagament d’1.425.702 milions d’euros en certificacions d’obra, m茅s 48.595 euros de direcci贸 facultativa. Amb prou faenes quedaven 658.000 euros per a concloure-la, per貌 una decisi贸 unilateral de l’anterior alcalde va abandonar Vila Allisa i aix铆 ha rom脿s deu anys, sense cobrar-se i sense executar-se.

Ara a eixes quantitats cal sumar al deute que ha generat la Generalitat amb el seu aband贸, altres 18.373 euros en concepte de resoluci贸 del contracte d’obres amb l’empresa que les duia a terme i m茅s de 100.000 euros d’interessos de demora que ha hagut de suportar l’ajuntament.

En total, la Generalitat haur脿 d’abonar al consistori 1.529.952,43 euros i l’ajuntament ha iniciat ja els tr脿mits per a continuar per la via judicial per a reclamar el pagament.
El dilluns doncs, els informes amb la comunicaci贸 oficial de la resoluci贸 del contracte s’abordaran en la comissi贸 informativa; despr茅s passar脿 a Junta de Govern i finalment es comunicar脿 a la Generalitat que, haur脿 de contestar en un mes, amb les seues intencions sobre com afrontar脿 la seua actuaci贸 davant esta q眉esti贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.