fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim reobri el Centre Cultural Melchor Zapata i la Sala Escena

Benic脿ssim reobri el Centre Cultural Melchor Zapata i la Sala Escena

L’exposici贸 鈥楲o Visible鈥 obri les seues portes en el Melchor Zapata mentre que la Sala Escena repr茅n l’exposici贸 鈥楶olitikmente鈥.

Benic脿ssim ha recuperat aquesta vesprada l’activitat en el Centre Cultural *Melchor Zapata i a la Sala Escena.
D’una banda, el Centre Cultural Melchor Zapata acull des d’aquesta vesprada l’exposici贸 en l铆nia Lo Visible que durant la primera ona de la pand猫mia va recollir el treball de gran part dels artistes de la prov铆ncia de Castell贸. L’espai cultural reuneix 30 de les 47 peces de la mostra que durant el seu recorregut en l铆nia ja acumula m茅s de 5.500 visites de p煤blic procedent de, almenys, 15 pa茂sos.

Com ha explicat el regidor responsable de l’脿rea, Javier Alonso, 鈥渁mb aquesta exposici贸 reprenem la programaci贸 cultural a Benic脿ssim i a poc a poc anirem afegint m茅s activitat perqu猫 el municipi vaja recuperant aqueix pols cultural pel qual 茅s conegut鈥.

Per a aquesta exposici贸 s’ha triat un elenc d’artistes de tota la geografia castellonenca formada per 13 dones i 17 homes. Els ceramistes Manolo Sales, 脕ngel Igual i Carmela Tello; l’escultor Jere; i el corpus principal de pintors format per Vicente Traver Calzada, Pepe Forner, Gabriela Alemany, Jer贸nimo Uribe, Santiago Rebollida, Juanma Gavara, Joan Callergues, Carlos Asensio, Nacho Puerto, Ana Beltr谩n, Altea Grau, Pau D鈥橝ntoni, Paqui Fuster, Pere Ribera, Elisa Merino, Mari Carmen L贸pez Olivares, Vicente Guerola, Vicent Varella, Luis Fabra, Tere Colom茅, Juan Antonio 脕lvarez, Beatriz Red贸n, Eva de Pilar, Pilaredo, Inma G. Valderas i Tica Godoy.

Quant a l’horari de l’exposici贸, s’ha modificat per a adequar-se a les noves mesures sanit脿ries pel que fins a l’11 d’abril la mostra podr脿 visitar-se els dijous i divendres de 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. Paral路lelament, s’han programat dues visites guiades a c脿rrec de la comiss脿ria, Patricia Mir, previstes els dies 20 de mar莽 (dissabte) d’11.00 a 12.00 hores i 30 de mar莽 (dimarts) de 18.00 a 19.00 hores.

D’altra banda, la sala situada en el Teatre Municipal Francesc T谩rrega torna a exposar les caricatures m茅s recents de l’artista Kikelin (Kike Pay谩) sota el lema 鈥楶olitikmente鈥. La mostra acull caricatures realitzades en pintura digital que, en aquesta ocasi贸, ha dedicat a pol铆tics, tant de l’脿mbit auton貌mic (Ximo Puig, M贸nica Oltra鈥), com a nacional (Almeida, Manuela Carmena, Anguita, Pedro S谩nchez, Jos茅 Mar铆a Aznar, Errej贸n鈥) i internacional (Joe Biden鈥). L’exposici贸 pot visitar-se fins al pr貌xim 28 de mar莽, els dijous i divendres de 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

L’alcaldessa, Susana Marqu茅s, ha afegit que 鈥渄’acord amb les mesures establides pel Consell, Benic脿ssim anir脿 recuperant l’activitat en espais municipals, seguint el protocol establit per les autoritats competents i amb l’objectiu posat en qu猫 Benic脿ssim continue sent tot un referent cultural a la prov铆ncia, i sobretot de la cultura segura鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.