fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim reobri el Centre Cultural Melchor Zapata i la Sala Escena

Benicàssim reobri el Centre Cultural Melchor Zapata i la Sala Escena

L’exposició ‘Lo Visible’ obri les seues portes en el Melchor Zapata mentre que la Sala Escena reprén l’exposició ‘Politikmente’.

Benicàssim ha recuperat aquesta vesprada l’activitat en el Centre Cultural *Melchor Zapata i a la Sala Escena.
D’una banda, el Centre Cultural Melchor Zapata acull des d’aquesta vesprada l’exposició en línia Lo Visible que durant la primera ona de la pandèmia va recollir el treball de gran part dels artistes de la província de Castelló. L’espai cultural reuneix 30 de les 47 peces de la mostra que durant el seu recorregut en línia ja acumula més de 5.500 visites de públic procedent de, almenys, 15 països.

Com ha explicat el regidor responsable de l’àrea, Javier Alonso, “amb aquesta exposició reprenem la programació cultural a Benicàssim i a poc a poc anirem afegint més activitat perquè el municipi vaja recuperant aqueix pols cultural pel qual és conegut”.

Per a aquesta exposició s’ha triat un elenc d’artistes de tota la geografia castellonenca formada per 13 dones i 17 homes. Els ceramistes Manolo Sales, Ángel Igual i Carmela Tello; l’escultor Jere; i el corpus principal de pintors format per Vicente Traver Calzada, Pepe Forner, Gabriela Alemany, Jerónimo Uribe, Santiago Rebollida, Juanma Gavara, Joan Callergues, Carlos Asensio, Nacho Puerto, Ana Beltrán, Altea Grau, Pau D’Antoni, Paqui Fuster, Pere Ribera, Elisa Merino, Mari Carmen López Olivares, Vicente Guerola, Vicent Varella, Luis Fabra, Tere Colomé, Juan Antonio Álvarez, Beatriz Redón, Eva de Pilar, Pilaredo, Inma G. Valderas i Tica Godoy.

Quant a l’horari de l’exposició, s’ha modificat per a adequar-se a les noves mesures sanitàries pel que fins a l’11 d’abril la mostra podrà visitar-se els dijous i divendres de 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. Paral·lelament, s’han programat dues visites guiades a càrrec de la comissària, Patricia Mir, previstes els dies 20 de març (dissabte) d’11.00 a 12.00 hores i 30 de març (dimarts) de 18.00 a 19.00 hores.

D’altra banda, la sala situada en el Teatre Municipal Francesc Tárrega torna a exposar les caricatures més recents de l’artista Kikelin (Kike Payá) sota el lema ‘Politikmente’. La mostra acull caricatures realitzades en pintura digital que, en aquesta ocasió, ha dedicat a polítics, tant de l’àmbit autonòmic (Ximo Puig, Mónica Oltra…), com a nacional (Almeida, Manuela Carmena, Anguita, Pedro Sánchez, José María Aznar, Errejón…) i internacional (Joe Biden…). L’exposició pot visitar-se fins al pròxim 28 de març, els dijous i divendres de 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha afegit que “d’acord amb les mesures establides pel Consell, Benicàssim anirà recuperant l’activitat en espais municipals, seguint el protocol establit per les autoritats competents i amb l’objectiu posat en què Benicàssim continue sent tot un referent cultural a la província, i sobretot de la cultura segura”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.