fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim rep 45 sol路licituds per a optar als 20 horts urbans sostenibles disponibles

Benic脿ssim rep 45 sol路licituds per a optar als 20 horts urbans sostenibles disponibles

Els contractes de cessi贸 i explotaci贸 tindran una duraci贸 de dos anys i una pr貌rroga d鈥檃ltres dos.

L’Ajuntament de Benic脿ssim ha rebut 45 sol路licituds per a la cessi贸 i explotaci贸 dels horts urbans sostenibles en el municipi.
Despr茅s de la fi de l’煤ltima concessi贸, la regidoria de Medi Ambient va obrir el passat 12 de juliol una nova convocat貌ria per a adjudicar les vint taules de cultiu que alberga la parcel路la municipal situada al Carrer Carta Pobla. Despr茅s de la finalitzaci贸 del termini, el consistori ha rebut 45 sol路licituds 鈥渦na xifra molt positiva i que demostra l’extraordinari acolliment entre els nostres ve茂ns que els permet comptar amb un espai natural dins de l’entorn urb脿, oferint una alternativa d’oci i afavorint la conscienciaci贸 mediambiental鈥, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s.

Els contractes de cessi贸 i explotaci贸 tindran una duraci贸 de dos anys i una pr貌rroga d’altres dos anys, i despr茅s de la publicaci贸 de la llista definitiva d’aspirants es procedir脿 a un sorteig per a determinar la lletra per la qual comen莽ar脿 l’adjudicaci贸 dels horts.

Com ha comentat la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, la iniciativa persegueix tres objectius 鈥渁mb gran car脿cter social, mediambiental i sostenible鈥. D’una banda, l’objectiu social, 茅s a dir, facilitar a determinats sectors de la poblaci贸 un espai de relaci贸 i formaci贸, aix铆 com la possibilitat de proveir-se de productes agr铆coles locals d’agricultura ecol貌gica. Donat el car脿cter social de la iniciativa, es destinaran almenys cinc horts, el 25% de les taules de cultiu, a persones jubilades i, almenys cinc horts, a persones en situaci贸 de desocupaci贸.
Tamb茅 es persegueix un objectiu mediambiental ja que la iniciativa pret茅n fomentar entre la ciutadania un 煤s adequat dels recursos naturals, aix铆 com facilitar la producci贸 i el consum de cultius agr铆coles locals i ecol貌gics. En aquest sentit, el tipus d’agricultura a practicar ser脿 ecol貌gica i sostenible, estant 煤nicament perm茅s l’煤s d’elements biol貌gics sent els productes fitosanitaris i abonaments d’origen biol貌gics.

Seguint amb la l铆nia d’actuaci贸 ecol貌gica i sostenible, quant al desenvolupament de les pr脿ctiques hort铆coles realitzades en els horts urbans sostenibles de Benic脿ssim, es potenciar脿 i es donar脿 la possibilitat que cada usuari puga optar a l’habilitaci贸 d’un espai per a l’elaboraci贸 del seu propi compost destinat a la millora de fertilitzaci贸 en les pr貌pies taules de cultiu.
I finalment, els horts urbans sostenibles persegueixen un objectiu educatiu: fer possible que les diferents persones tinguen acc茅s a aquesta mena de pr脿ctiques agr铆coles.
Seguint amb les normes d’煤s i funcionament, cada participant posseir脿 un carnet identificatiu intransferible en el qual s’inclour脿 una foto recent i que haur脿 de portar quan acudisca als horts. Cada adjudicatari, en iniciar l’explotaci贸, rebr脿 per al seu 煤s la taula de cultiu que li ha correspost amb una presa d’aigua i a partir d’aqueix moment, totes les actuacions necess脿ries per a la seua conservaci贸 i millora de les taules de cultiu seran per compte del beneficiari. Aix铆 mateix, durant el per铆ode de cultiu de l’hort individual, es facilitar脿 assessorament t猫cnic per a resoldre els dubtes que puguen sorgir en l’explotaci贸 de la taula de cultiu.
Recordar que es prohibeix la comercialitzaci贸 de la collita, per貌 s铆 el seu intercanvi entre els mateixos usuaris de les taules de cultiu, i en cas d’excedents en la producci贸, a la donaci贸.
Finalment, quant a l’horari, l’activitat podr脿 desenvolupar-se en temporada primavera-estiu (de l’1 d’abril al 30 de setembre) entre les 8.00 i les 21.00 hores; i a la tardor-hivern (de l’1 d’octubre al 31 de mar莽), entre les 9.00 i les 18.00 hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.