fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim s’uneix a la campanya de Libera per a netejar “basuraleza” a les platges

Benicàssim s’uneix a la campanya de Libera per a netejar “basuraleza” a les platges

El 12 de juny tindrà lloc una nova edició de la iniciativa que té com a objectiu conscienciar sobre l’impacte ambiental de la ‘basuraleza’ i alliberar els espais naturals d’aquests residus.

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Desenvolupament Sostenible, s’ha unit a través del projecte LIBERA la gran mobilització ciutadana ‘1m2 contra la basuraleza’ que se celebrarà el dissabte 12 de juny. La iniciativa arriba a la seua quarta edició i s’ha convocat amb l’objectiu de conscienciar sobre l’impacte ambiental que causa la “basuraleza” i alliberar els espais naturals d’aquests residus.

Com explica la regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, “L’Ajuntament de Benicàssim és un dels prop de 200 punts ja creats en tot el territori nacional, unit en aquesta gran mobilització ciutadana amb la finalitat de preservar l’ecosistema”.

En el cas de Benicàssim, durant la jornada del 12 de juny es procedirà a netejar les platges i s’han creat quatre punts de recollida de fem: dos a la platja Heliòpolis, un en Els Terrers i un quart a la platja Almadrava. Quant als punts de trobada de cadascuna de les zones s’han establit els següents: A Heliòpolis el punt d’informació Turística de l’Eurosol i enfront d’Apartaments Kontiki, el Club de Vela en Els Terrers i l’Aula de Sostenibilitat en l’Almadrava.
“És important que la ciutadania es consciencie sobre l’amenaça que suposa la basuraleza i per això hem incrementat el nombre de punts de recollida perquè, així la participació siga major”, ha afegit Fernández.

Tots els interessats a participar en ‘1m2 contra la basuraleza’, tenen fins al 7 de juny per a inscriure’s en les batudes de neteja organitzades a Benicàssim, accedint a la web de la iniciativa i seleccionant el punt triat per a participar. Per al punt aula de sostenibilitat el link és
https://proyectolibera.org/proximos-eventos/proximas-recogidas#5219 per al Club de Vela https://proyectolibera.org/proximos-eventos/proximas-recogidas#5488, mentre que per al punt en l’oficina de turisme del *Eurosol és https://proyectolibera.org/proximos-eventos/proximas-recogidas#5489 i el punt al costat d’Apartaments Kontiki és https://proyectolibera.org/proximos-eventos/proximas-recogidas#5491.

La regidora ha finalitzat agraint la col·laboració del Club de Vela i el Casal Jove que participaran de manera activa en la iniciativa “ja que a través d’aquesta acció contra la basuraleza, creguem aliances, acció emmarcada dins d’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 17, aliances per a aconseguir els objectius”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.