fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana celebrar脿 les Falles a partir del segon semestre de 2021

Borriana celebrar脿 les Falles a partir del segon semestre de 2021

La Junta Local Fallera descarta celebrar les Falles al mar莽 i empla莽a a “treballar propostes” per al segon semestre de 2021鈥.

La regidora de falles i presidenta de la Junta Local Fallera (JLF) de Borriana, Sara Molina, ha manifestat que el plenari de la Junta Local Fallera ha descartat la celebraci贸 de les Falles de 2021 al mes de mar莽, i que s’ha empla莽at el col路lectiu faller a “treballar propostes” de cara en el segon semestre de l’any, tot seguint les indicacions de l’administraci贸 auton貌mica.
Despr茅s de la reuni贸 telem脿tica celebrada ahir del plenari de la Junta Local Fallera, integrat per la Regidoria de Falles i la totalitat de les comissions falleres de la ciutat, per a analitzar la situaci贸 de la festa, es va concloure que, 鈥渢al com intu铆em des de fa setmanes i tots hem donat per fet, ser脿 impossible la celebraci贸 de la setmana fallera en les dates tradicionals”, ha indicat Molina.

Des de la Junta Local Fallera han manifestat que els fallers i falleres de Borriana 鈥渟om plenament conscients de la greu situaci贸 provocada per la Covid-19 i, per descomptat, acatarem en tot moment les normes que les autoritats sanit脿ries indiquen鈥.

No obstant aix貌, tant la JLF com la Federaci贸 de Falles de Borriana (FFB) han puntualitzat: 鈥渘o podem renunciar a la celebraci贸 de les falles de 2021, sempre complint amb totes les mesures鈥. La festa fallera a Borriana a m茅s de tradici贸 i cultura, han afegit, 鈥溍﹕ tamb茅 un motor econ貌mic que repercuteix en molts sectors de la ciutat, greument afectats en aquests moments per la par脿lisi obligada de la festa, i que necessiten la realitzaci贸 de les falles per a poder seguir endavant.

Per aquest motiu, tamb茅 en la mateixa reuni贸, s’han comprom猫s a 鈥渢reballar amb la condici贸 de tindre-ho tot preparat perqu猫 la festa torne al carrer al m茅s prompte possible鈥.
Sara Molina ha assenyalat que ja s’ha comunicat formalment als presidents i les presidentes de les comissions falleres aquesta informaci贸 i que “a partir d’ara s’obri un per铆ode de reflexi贸 conjunta per a prendre decisions, tal com hem fet fins ara”.

Des de l’Ajuntament, la Junta Local Fallera i la Federaci贸 de Falles, ha assegurat Molina, “hem sigut i serem conseq眉ents amb totes les mesures sanit脿ries decretades per les autoritats competents i posarem sempre per davant la salut de tot el col路lectiu, com hem fet fins ara”.

鈥淓stem passant per una situaci贸 molt complicada i ara no 茅s el moment de decidir quina 茅s la setmana m茅s indicada per a celebrar les falles, no obstant aix貌, el nostre prop貌sit 茅s que se celebre enguany, amb les restriccions que siguen necess脿ries i sempre dins del marc legal que en cada moment es marque per l’evoluci贸 de la pand猫mia”, ha afegit.
Aix铆 mateix, Sara Molina ha empla莽at a “treballar i a valorar les repercussions econ貌miques”, alhora que ha garantit que les Falles “no pararan”. “Ens reinventarem, ens cuidarem i, quan siga possible i les autoritats sanit脿ries aix铆 ho consideren, tornarem a eixir al carrer鈥, ha afirmat.

D’altra banda, la regidora ha posat l’accent que els fallers i les falleres 鈥渉em estat, estem i estarem per a ser part de la soluci贸, les Falles s贸n molt m茅s que una festa, som cultura i som solidaritat”, ha asseverat i ha instat a la implicaci贸 “activa” en la reactivaci贸 de la festa de les Falles i el seu manteniment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
Finalment, les comissions falleres s’han oferit i han posat a disposici贸 de les autoritats sanit脿ries i locals els seus casals per a qualsevol necessitat que poguera sorgir per la pand猫mia, aix铆 com tamb茅 han mostrat la predisposici贸 dels fallers i falleres sanitaris per a refor莽ar el treball d’assessorament,

Leave a Reply

Your email address will not be published.