fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana comen莽ar脿 al desembre el servei pilot de reciclatge org脿nic amb 100 contenidors marrons

Borriana comen莽ar脿 al desembre el servei pilot de reciclatge org脿nic amb 100 contenidors marrons

Perqu猫 les fam铆lies puguen separar tamb茅 els residus org脿nics procedents de restes de menjar, verdures, ossos, p貌sits de caf猫 i infusions; tapons de suro, mistos i serradures; paper de cuina brut i tovallons de paper usats, entre d’altres.

Durant les pr貌ximes setmanes arribaran a Borriana els contenidors marrons destinats exclusivament a la recollida de residus org脿nics procedents de restes de menjar, fruita o verdura, segons ha avan莽at l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

La implantaci贸 del contenidor marr贸 al municipi 茅s una experi猫ncia pilot amb el repartiment inicial de 100 contenidors de 1.200 litres distribu茂ts en diferents zones de la ciutat. L’alcaldessa ha explicat que en dues setmanes es col路locaran precintats i el dia 30 de novembre se’ls llevar脿 el precinte “amb la idea de comen莽ar a realitzar el servei a partir del dia 1 de desembre d’enguany”.

Aix铆, el sistema de recollida de residus org脿nics a Borriana comen莽ar脿 a funcionar el proper mes de desembre, despr茅s de la modificaci贸 del contracte de recollida de residus s貌lids urbans i neteja vi脿ria, relatiu a l’ampliaci贸 de contenidors marrons per a recollida de selectiva a la ciutat.

Sobre este tema, ha destacat l’alcaldessa que d’esta forma Borriana disposar脿 del servei “per primera vegada”, i ha precisat que dels 100 contenidors, l’Ajuntament adquireix en propietat 89 contenidors mentre que els 11 restants s贸n cedits per la concession脿ria Fobesa.

Una iniciativa que, a judici seu, “incrementa l’efic脿cia de la recollida selectiva, la qual cosa redundar脿 en l’inter猫s mediambiental i suposar脿 un benefici econ貌mic per al municipi i la ciutadania, ja que com m茅s es recicla menor 茅s el cost de la gesti贸 del servei de residus”.

Amb esta millora en la gesti贸 dels residus urbans, ha destacat Maria Josep Safont, el consistori “fa un pas m茅s en la recollida selectiva de la ciutat emmarcat en el compliment del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana”, i ha afegit que es tracta d'”una aposta important que compleix la normativa europea per al tractament de residus”.

Pel que fa a la ubicaci贸 dels 100 contenidors nous inicials, l’alcaldessa ha assenyalat que, com a norma general, se seguir脿 el criteri de col路locar un contenidor marr贸 en cadascuna de les ubicacions on hi ha altres contenidors de reciclatge de pl脿stic, paper-cart贸, vidre i fracci贸 restes.

Esta acci贸 茅s el pas previ a l’ampliaci贸 de la instal路laci贸 de contenidors marrons per a la implantaci贸 definitiva, de forma gradual, de la xarxa del servei de reciclatge org脿nic i de la xarxa de recollida associada en tot el municipi. L’experi猫ncia pilot permetr脿 arreplegar la informaci贸 necess脿ria per a estendre el servei a tota la ciutat, de forma escalonada.

La recollida del nou contenidor marr贸 destinat al residu org脿nic o ‘bioresidu’ es realitzar脿 di脿riament per Fobesa, l’empresa concession脿ria del servei, i suposar脿 una ampliaci贸 del servei de recollida de fems, amb un increment d’uns 85.000 euros anuals per al municipi.

L’objectiu 茅s que les fam铆lies puguen separar tamb茅 els residus org脿nics compostos de mat猫ria biodegradable procedents de restes de menjar, aliments, verdures, ossos, corfes d’ou, de cl貌txina, p貌sits de caf猫 i infusions; taps de suro, sense afegits de pl脿stic o altres materials; mistos i serradures.

Leave a Reply

Your email address will not be published.