fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana condiciona zones d’aparcament provisional per les obres de l’avinguda de la Mediterr脿nia

Borriana condiciona zones d’aparcament provisional per les obres de l’avinguda de la Mediterr脿nia

Han comen莽at els treballs per a adequar el solar propietat municipal situat en la zona de Roger de Flor darrere de la Biblio Port.

L’Ajuntament de Borriana ha comen莽at els treballs per a adequar el solar propietat municipal situat en la zona de Roger de Flor darrere de la Biblio Port, per al seu 煤s provisional com a aparcament mentre s’executen les obres de remodelaci贸 de l’avinguda de la Mediterr脿nia, segons ha avan莽at el primer tinent d’alcalde, Vicent Aparisi.

A m茅s, ha explicat que el consistori ja ha sol路licitat perm铆s a Ports de la Generalitat per a poder utilitzar tamb茅 com a aparcament provisional la zona de darrere de l’esgl茅sia, i molt prompte s’obtindr脿 l’autoritzaci贸.

En la zona de Roger de Flor, per les obres, se suprimeixen temporalment les places habituals d’estacionament, per貌 en habilitar la zona contigua es dota d鈥檜n major nombre d’aparcaments de vehicles. A m茅s, un cam铆 estiga el perm铆s de Ports, en la zona de darrere de l’esgl茅sia s’obtindr脿 una 脿mplia zona d’estacionament amb una capacitat de m茅s de 2.000 places.

Aparisi ha indicat que es tracta d’una intervenci贸 鈥渄鈥檈nvergadura鈥 i, per tant, 鈥渆n una obra de m茅s de 8 mesos d’execuci贸 i del volum d’aquest projecte, s’han intentat conjugar dos prioritats, d’una banda, no alentir-ne l鈥檈xecuci贸 i, per una altra, temporitzar l’obra de manera que no afecte gens ni miqueta en temporada alta a l’activitat dels comer莽os i negocis鈥.

Per aix貌, i per tractar-se d’una obra 鈥渧iva, subjecta a canvis i modificacions en la temporitzaci贸鈥, el primer tinent d’alcalde ha manifestat que l’Ajuntament, 鈥渆star脿 permanentment obert al di脿leg i a la interlocuci贸 amb tota la ciutadania per a tractar de solucionar els problemes que vagen sorgint i minimitzar-ne les mol猫sties鈥:

Inici de les obres

Cal recordar que una vegada passades Setmana Santa i Pasqua, aquesta setmana s’han iniciat les obres de la remodelaci贸 de l’avinguda de la Mediterr脿nia. Una actuaci贸 que compta amb un pressupost de 2,2 milions d’euros i suposa la reordenaci贸 del vial amb la construcci贸 d’un carril de ciclovianants, i la instal路laci贸 de noves canonades d’aigua potable i canalitzacions i bombaments per a l’evacuaci贸 d’aig眉es residuals i pluvials, aix铆 com la repavimentaci贸 del vial i el recobriment de les voreres, que tal com ja contemplava el projecte de les obres, en el cas dels treballs en les voreres s’iniciaran despr茅s de l’estiu.

Aquesta iniciativa millorar脿 considerablement els serveis de la zona i suposaran un alleujament de cara a les pluges i possibles inundacions, amb l’augment del sistema de drenatge i la capacitat de recollida d’aigua pluvial, a fi de tractar de mitigar les inundacions provocades per les fortes pluges, i tamb茅 suposar脿 amplis beneficis quant a mobilitat i seguretat ciutadana.

Es tracta de l’execuci贸 de la primera fase de les obres que abasta el tram entre la carretera del Port i el carrer Joan Carles I, on no hi ha afecci贸 de la zona del Domini P煤blic Maritimoterrestre, mentre que el segon tram no es podr脿 realitzar fins que no es tinguen tots els permisos de Costes.

Conscients de les mol猫sties i contrarietats que generaran aquestes obres, igual que moltes altres, que incomoden i afecten en qualsevol temporada que s’executen, el consistori va acordar amb l’empresa adjudicat脿ria l’inici de les obres en passar Pasqua i tamb茅 la suspensi贸 temporal de l’1 de juliol al 31 d’agost amb la finalitat de mitigar les possibles incomoditats a l’estiu de ve茂ns i ve茂nes.

Caracter铆stiques

Amb aquestes obres, Borriana gaudir脿 d’una nova secci贸 vi脿ria amb una vorera de 4 metres d’ample a la qual se li adossa una l铆nia d’aparcaments de 2,2 metres d’ample.

La cal莽ada amb 2 carrils de circulaci贸, de 3,25 metres cadascun, separar脿 l’espai reservat per a vianants i bicicletes. El projecte contempla la col路locaci贸 d’una canonada d’impulsi贸 d’aigua potable de polietil猫 que substituir脿 l’actual de fibrociment.

Tamb茅 inclou noves canalitzacions i bombaments per a l’evacuaci贸 d’aig眉es residuals i pluvials que suposaran una millora de cara a les pluges i possibles inundacions. A m茅s, es col路locaran bancs, papereres, nou enllumenat i s’est脿 estudiant l’empla莽ament d’arbres despr茅s de la petici贸 del ve茂nat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.