fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana destinar脿 enguany m茅s d’un mili贸 d’euros a renovar la xarxa d’aigua potable i clavegueram

Borriana destinar脿 enguany m茅s d’un mili贸 d’euros a renovar la xarxa d’aigua potable i clavegueram

L’Ajuntament de Borriana i Facsa presenten el Pla de renovaci贸 de la xarxa d’aigua potable i clavegueram 2022.

L’Ajuntament de Borriana destinar脿 enguany una inversi贸 d’1.061.872 euros al Pla de Renovaci贸 de la Xarxa 2022, en la qual Facsa realitzar脿 enguany la renovaci贸 integral de m茅s de 3.600 metres de conduccions i canalitzacions i 261 noves connexions.

Amb el comprom铆s de millorar l’efici猫ncia i sostenibilitat del servei, l’Ajuntament i Facsa, empresa concession脿ria del servei de prove茂ment d’aigua potable i la gesti贸 del clavegueram en la localitat, han presentat el pla director que arreplega les actuacions de renovaci贸 i millora d’aquestes infraestructures previstes per a l’actual exercici, amb un termini d’execuci贸 de 9 mesos, del qual s鈥檌nformar脿 en el pr貌xim ple municipal previst per al dijous 3 de mar莽.

Segons han explicat el regidor de Serveis P煤blics, Vicent Aparisi, i el cap del servei de Facsa, Alejandro Boado, el pla inclou la renovaci贸 de la xarxa de prove茂ment i de clavegueram de 24 carrers, avingudes i places de diferents zones del municipi, com ara el barri de la Bosca, els poblats mar铆tims, l’entorn del carrer dels Arbrets o el Centre Hist貌ric, entre d鈥檃ltres.

Amb aquests treballs, que suposen una millora des del punt de vista de l’efici猫ncia del servei i la sostenibilitat, s’aprofitar脿 tamb茅 per a ampliar les voreres d’alguns dels carrers en qu猫 s鈥檃ctuar脿 i millorar-ne les condicions d’accessibilitat.

Aix铆 mateix, han destacat que la tecnologia ser脿 part fonamental d’aquest nou projecte ja que, al llarg d鈥檈nguany, 鈥渆s continuar脿 amb la instal路laci贸 de m貌duls de r脿dio per a l’emissi贸 de lectura de comptadors interiors que possibiliten con猫ixer el consum exacte sense entrar al domicili鈥.

Concretament, han precisat, es tracta d’ampliar l’actual xarxa de telelectura de Borriana amb 1.800 m貌duls de r脿dio sistema walk-by. Una acci贸 que Boado ha emmarcat 鈥渄ins de Waternology by FACSA, la nova marca que engloba les solucions intel路ligents per a la gesti贸 del cicle integral de l’aigua amb la qual la companyia acompanya els municipis en el cam铆 cap a la digitalitzaci贸鈥.

Referent a la xarxa de prove茂ment d’aigua potable, Aparisi ha xifrat la dist脿ncia a renovar en 3.600m de canalitzacions, amb di脿metres compresos entre 75 i 350mm, i 261 noves connexions amb l’objectiu de 鈥渟ubstituir de forma progressiva les canonades m茅s antigues de la xarxa i evitar possibles problemes en el subministrament relacionats amb p猫rdues d’aigua鈥.

En aquesta l铆nia, ha destacat tamb茅 altres treballs en la xarxa de prove茂ment, com 鈥渓a renovaci贸 de l’encreuament de la canonada en alta que subministra aigua potable a les persones i empreses abonades del pol铆gon Carabona amb la carretera CV-18, la sectoritzaci贸 del pol铆gon cam铆 Fondo i la renovaci贸 del comptador del sector de Carabona鈥.

Quant a la xarxa de clavegueram, per a enguany la longitud a renovar 茅s de 1.950m, que donar脿 servei a 200 usuaris m茅s. Amb aquestes actuacions, que suposen 鈥渦na millora des del punt de vista de l’efici猫ncia del servei i la sostenibilitat鈥, han manifestat Aparisi i Boado, 鈥渟’aprofitar脿 a m茅s per a ampliar les voreres d’alguns carrers en qu猫 s鈥檃ctuar脿 i per a millorar-ne les condicions d’accessibilitat. Ser脿 el cas, per exemple, del carrer dels Arbrets, que ampliar脿 la vorera per a incloure clots per als arbres鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.