fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana finalitza la plantaci贸 d’una carrasca al jard铆 del Pla que substitueix al cedre malalt eliminat

Borriana finalitza la plantaci贸 d’una carrasca al jard铆 del Pla que substitueix al cedre malalt eliminat

Despr茅s de valorar-ne altres esp猫cies, finalment s’ha plantat una alzina (Quercus Ilex), un arbre de fulla perenne nadiu de la regi贸 mediterr脿nia.

L’Ajuntament ha finalitzat la plantaci贸 de la carrasca (Quercus Ilex) al jard铆 del Pla que substitueix el cedre malalt que es va eliminar despr茅s diversos intents en va per recuperar-lo. La plantaci贸 de la nova esp猫cie s’ha refor莽at amb un canvi de substrat en la base de la mota, i s’afig la planificaci贸 de regs setmanals.

Per a substituir l’exemplar del cedre s’han valorat altres esp猫cies i finalment s’ha optat per una alzina, un arbre de fulla perenne nadiu de la regi贸 mediterr脿nia de talla mitjana i baixa, que pot assolir una altura de 16 a 25 metres i que de jove sol formar mates arbustives.

Cal recordar que al novembre de l’any passat, el consistori va decidir talar el cedre situat al jard铆 del Pla afectat pel fong Phytophtora que havia provocat la dessecaci贸 i necrosi de les branques, aix铆 com un creixement molt irregular de l’arbre, i que suposava un risc per a la seguretat de les persones usu脿ries de la zona enjardinada. Abans de talar l’arbre, es va tractar de recuperar en diverses ocasions per Cespa SA, amb podes de sanejament i aplicacions de tractaments fungicides per a les afeccions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.