fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana ja ofereix les platges condicionades i segures

Borriana ja ofereix les platges condicionades i segures

L’Ajuntament activa dem脿 15 de juny el servei de salvament i socorrisme diari i la Unitat de Policia de Platja fixa.

L’Ajuntament de Borriana, despr茅s de setmanes de neteja i adequaci贸 de les platges del municipi perqu猫 totes presenten les condicions 貌ptimes sanit脿ries i de seguretat, activar脿 a partir de dem脿 15 de juny el servei de salvament i socorrisme diari i la Unitat de Policia de Platja fixa, segons ha anunciat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Des de principis del mes de juny estan instal路lades les passarel路les, les fonts i dutxes i el mobiliari de platja, tot i que el tendal de la zona per a persones amb discapacitat funcional i les casetes per a canviar-se s’instal路laran despr茅s de la nit de Sant Joan. El consistori, a m茅s, continuar脿 mantenint el dispositiu de neteja i desinfecci贸 cont铆nua, sobretot en les passarel路les d’acc茅s i en els banys municipals.

El servei de salvament i socorrisme amb horari complet es prestar脿 fins a l’1 de setembre de dilluns a diumenge en horari de mat铆 de vesprada, des de les 11h fins a les 20h, amb personal expert i preparat, per a minimitzar aix铆 els riscos que pot generar una situaci贸 d’emerg猫ncia a la platja. No obstant aix貌, ha manifestat l’alcaldessa, 鈥渄emanem a les persones usu脿ries de les platges i de la resta de serveis, precauci贸 i autoprotecci贸, i que seguisquen les recomanacions鈥.

Encara que la crisi sanit脿ria ha millorat considerablement, Safont ha remarcat que la covid encara 茅s present, la qual cosa implica que aquest estiu tamb茅 cal ser 鈥減rudents i responsables鈥 i 鈥渉em de comptar amb els mitjans i la possibilitat de tancar platges i restringir-ne l鈥檃cc茅s per a evitar aglomeracions en cas de necessitat鈥, una mesura que ja va funcionar l’any passat.

Durant la primera quinzena de juny i durant el mes de setembre el servei de socorrisme es presta els caps de setmana i en horari redu茂t de 12h a 18h, perqu猫 鈥渟om conscients que en aquests per铆odes hi ha molta gent que acudeix a les platges els caps de setmana鈥.

Unitat de Policia de Platja
Aquest estiu les platges de Borriana tamb茅 comptaran amb el refor莽 de vigil脿ncia amb una patrulla de la Policia Local fixa a la platja, el lloc de la qual est脿 situat a la platja de l’Arenal enfront del segon entrador, i compta amb una Unitat de Vigil脿ncia i Prevenci贸 A猫ria (UVIPA) que realitza vols preventius amb dron programats . Cal destacar que la Policia Local ja disposa de 5 pilots que tenen la titulaci贸 exigida per a aeronaus pilotades per control remot, drons, homologada per l’Ag猫ncia Estatal de Seguretat A猫ria (AESA).

Aquesta Unitat de Policia de Platja est脿 operativa durant el mes de juny els caps de setmana i entre setmana amb vigil脿ncies alternes, fins que finalitze el curs escolar que passar脿 a estar operativa di脿riament de manera permanent en horari d鈥11h a 19h.
Com a novetat enguany la Unitat compta amb un vehicle buggy amb xass铆s lleuger, carrosseria sense sostre r铆gid i quatre rodes grans amb pneum脿tics amples, que s’utilitza sobretot per a rec贸rrer terrenys arenosos, que permet circular a dos agents i dota de major operativitat el servei de platja.

A m茅s, aquest estiu Borriana ha sigut triada, igual que l鈥檈stiu passat, com un dels municipis que comptar脿 amb un dron del servei de rescat implantat per la Generalitat Valenciana, que s’utilitzar脿 de manera coordinada amb els serveis de salvament i socorrisme.
L’any passat Borriana va ser un dels 10 municipis en qu猫 la Generalitat va implantar el programa pilot d’煤s de drons per a disminuir els ofegaments a les platges valencianes, a trav茅s d’un conveni signat entre l’Ajuntament i l’administraci贸 auton貌mica.

Entre les funcions que poden complir aquestes naus no tripulades est脿 la de suport en la vigil脿ncia de la zona de bany i la de realitzar llan莽aments de flotadors a banyistes en risc.

Per a l’alcaldessa, la prioritat 茅s 鈥済arantir la seguretat i la protecci贸 de la salut de la ciutadania en les millors condicions鈥 i per aix貌 茅s necessari 鈥渄otar les nostres platges de totes les garanties i mesures perqu猫 continuen sent espais segurs鈥.

Tant l’alcaldessa com des de la Policia Local adverteixen que, tot i amb l’煤s d’aquests nous mitjans per a millorar la seguretat, 茅s important recordar a les persones usu脿ries de les platges que el millor recurs 茅s 鈥渓a pr貌pia prud猫ncia, que ha de guiar els banyistes sempre que es troben en un mitj脿 tan canviant com la mar鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.