fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana llança una segona campanya de bons per al comerç local i reserva les primeres 48 hores per a les persones que no van poder adquirir-ne en la primera

Borriana llança una segona campanya de bons per al comerç local i reserva les primeres 48 hores per a les persones que no van poder adquirir-ne en la primera

La nova edició començarà al novembre, i els dies 2 i 3 es reserven per als veïns i veïnes que no van comprar bons en l’anterior campanya de juliol.

L’Ajuntament de Borriana, coincidint amb la celebració demà del Dia del Comerç Local, llança una nova campanya de bons per al comerç local durant el mes de novembre, després de l’èxit de la primera, i reservarà les primeres 48 hores del termini de compra de bons per a les persones que no van poder adquirir-ne en la campanya del passat mes de juliol, segons ha anunciat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

De manera que els dies 2 i 3 de novembre es reserven per als veïns i veïnes que no van poder comprar bons en l’anterior edició, i a partir del dia 4 podran accedir també les persones que ja en van gaudir.

Com ha explicat l’alcaldessa, “després de vore l’enorme interès generat per la primera campanya i els beneficis que va reportar al teixit comercial de la ciutat, s’ha decidit llançar una nova campanya de bons per a donar suport al comerç de proximitat”.
El consistori ja ha publicat les bases que regulen aquesta campanya de bons descompte a la qual es podran adherir els comerços i establiments d’hostaleria o de serveis des del 25 d’octubre, coincidint amb el Dia del Comerç Local, fins a la fi de la campanya, el 21 de novembre.

Maria Josep Safont ha explicat que el govern municipal inverteix en aquesta nova iniciativa un total de 166.500 euros amb la finalitat de “donar suport tant al comerç com a l’hostaleria i al sector serveis dels barris a la ciutat, després de l’any i mig tan dur viscut com a conseqüència de la pandèmia”. En la primera edició, al mes de juliol, el consistori va destinar 200.000 euros.
Així, l’Ajuntament posarà en circulació bons de 20, 50, 100 i 200 euros, subvencionats al 50% per als veïns i veïnes de Borriana, que seran canviables per a gastar en botigues de proximitat i hostaleria local adherits a la campanya.
D’aquesta manera, les persones participants, en el moment de comprar els bons, pagaran el 50 per cent del seu valor nominatiu sent l’altre 50 per cent l’import de la subvenció directa municipal.

El govern municipal impulsa per segona vegada aquest programa d’ajudes, la gestió del qual serà duta a terme per la Confederació d’Empresaris del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (Confecomerç-CV) com a entitat col·laboradora.
En la presentació de la nova edició dels bons han estat presents, al costat de l’alcaldessa, la regidora de Comerç, Sara Molina, així com la secretària de Covaco Castelló-Confecomerç, Teresa Esteve, i el president de la Federació de Comerç de Borriana, Emilio Dávila, els quals han assegurat que “l’objectiu no és un altre que fomentar el retrobament entre els consumidors i el comerç de proximitat després de la pandèmia”.

En aquest sentit, han volgut recalcar que es tracta “d’una iniciativa que beneficia tant els veïns i les veïnes com els comerços i la societat en conjunt, ja que així es dona suport a un model productiu de proximitat, més sostenible econòmicament i mediambientalment, en què es genera una ocupació estable i de qualitat”.
Així mateix, han destacat que gràcies al treball i la bona coordinació entre l’Ajuntament, la federació local de comerciants i l’autonòmica “s’han pogut posar en marxa aquests bons d’una forma reeixida, a més de forma pionera, ja que va ser Borriana el primer municipi de la Comunitat Valenciana on es va començar a aplicar”.

D’aquesta manera, després de la campanya de juliol, s’inicia ara una segona fase al novembre, dos mesos tradicionalment de descens de vendes en el calendari comercial, per la qual cosa els bons també pretenen donar un suport especial als comerços en aquests períodes.
El límit màxim de subvenció per persona serà de 100 euros, és a dir, la persona usuària podrà comprar fins a 200 euros en bons, es podrà utilitzar un bo per compra i cada bo ha d’utilitzar-se pel seu import total en una única vegada.
Podran optar als bons les persones majors de 18 anys empadronades a Borriana, que hauran d’inscriure’s a través de la plataforma online que s’obrirà per a la campanya. No obstant això, la Federació de Comerç de Borriana, novament, proporcionarà suport a les persones que tinguen dificultats per a l’accés online.

Adhesió de comerços

La participació dels comerços i establiments requereix l’adhesió prèvia a la campanya, a partir de demà 25 d’octubre, i poden participar de manera gratuïta tots els comerços, establiments d’hostaleria i de serveis amb un local permanent obert al públic a Borriana, amb un màxim de 10 treballadors d’alta. No s’inclouen en aquesta campanya les activitats referents a alimentació, quioscos, gestories, assessories, agències d’assegurances, despatxos d’advocats i notaries, farmàcies, estancs, gasolineres i cases d’apostes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.