fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana posa en marxa el programa mixt d’ocupaci贸 i formaci贸 鈥楨t Formem鈥 per a col路lectius vulnerables

Borriana posa en marxa el programa mixt d’ocupaci贸 i formaci贸 鈥楨t Formem鈥 per a col路lectius vulnerables

Permetr脿 que 10 participants es formen com a obrers i treballen en obres d’inter猫s social per a la ciutat durant 12 mesos.

L’Ajuntament de Borriana posar脿 en marxa a partir del 31 de maig l鈥橢scola d鈥橭cupaci贸 Et Formem 鈥楤orriana 2鈥, un programa mixt d’ocupaci贸 i formaci贸 destinat a persones amb dificultats d’inserci贸 laboral o pertanyents a col路lectius vulnerables. El consistori compta amb un finan莽ament de Labora de 241.000 euros per a la seua realitzaci贸 que tamb茅 inclou la contractaci贸 del personal docent necessari.

Els 10 participants amb els qu猫 comptar脿 el taller, que seran seleccionats directament des dels Serveis Socials municipals, podran formar-se en construcci贸 i obra combinant les hores de formaci贸 amb l’exercici pr脿ctic d’aquesta mat猫ria i treballaran en obres d’inter猫s social per al municipi.

D’aquesta manera, els participants que finalitzen el taller, que tindr脿 una duraci贸 d’un any, obtindran un certificat de professionalitat de nivell 1 i un altre de nivell 2 de la fam铆lia professional de la construcci贸.
L’Escola d鈥橭cupaci贸 Et Formem 鈥楤orriana 2鈥 naix amb l’objectiu d’oferir aprenentatge, qualificaci贸 professional i adquisici贸 d’experi猫ncia laboral al seu alumnat i t茅 una duraci贸 de dotze mesos, que equivalen a un total de 1.920 hores de formaci贸 alternant el treball amb la formaci贸 i la pr脿ctica professional.

Sobre aquest tema, la regidora d’Ocupaci贸, Esther Meneu, ha assegurat que l’Ajuntament de Borriana 鈥渁posta un altre any m茅s per la programaci贸 d’aquests tallers, ja que milloren l’ocupabilitat i la inserci贸 laboral dels ve茂ns i ve茂nes alhora que els permet alternar la formaci贸 amb una ocupaci贸 i un salari鈥.

Per a Esther Meneu, el programa t茅 m煤ltiples beneficis perqu猫 鈥渆s realitzen treballs de millora en la localitat, les persones desocupades aconsegueixen formaci贸 i, al mateix temps, se’ls garanteix una remuneraci贸 des del principi鈥; a m茅s, el programa els permet l’obtenci贸 d’un certificat de professionalitat que acredita el que s鈥檋a apr茅s.
El programa 鈥楨t Formem鈥 est脿 impulsat i finan莽at per la Generalitat a trav茅s del Servei Valenci脿 d’Ocupaci贸 i Formaci贸 Labora i est脿 destinat a persones desocupades, que durant el programa formatiu estaran treballant i cotitzant a la Seguretat Social.

Per part seua, l’Ajuntament contractar脿 durant un any un director/a perqu猫 gestione el programa i un/a docent per a la impartici贸 dels certificats de professionalitat i el control de les obres que serveixen de base a l’aprenentatge de l’alumnat.

El programa 鈥楨t Formem鈥 se suma al Taller d’Ocupaci贸 鈥楻iu Anna 3鈥, corresponent al per铆ode 2020-2021, que es va iniciar a principi d’any i en el qual s’estan formant 20 persones desocupades del municipi en les especialitats de jardineria i gesti贸 administrativa, ateses per un equip docent i directiu de 6 professionals.
Esther Meneu ha assenyalat que aquestes iniciatives s’emmarquen en l’脿mbit de la col路laboraci贸 entre Labora i l’Ajuntament de Borriana, a fi que la nostra ciutat 鈥渃ontinue oferint aquest tipus d’oportunitats, tant laborals com formatives,

Leave a Reply

Your email address will not be published.