fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana proposa activitats l煤diques per a sensibilitzar la ciutadania sobre la mobilitat urbana sostenible

Borriana proposa activitats l煤diques per a sensibilitzar la ciutadania sobre la mobilitat urbana sostenible

Dins de la Setmana Europea de Mobilitat, la campanya est脿 prevista per al dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la pla莽a de la Merc猫.

L’Ajuntament de Borriana proposa una campanya de sensibilitzaci贸 de mobilitat urbana sostenible dins de la Setmana Europea de Mobilitat que se celebra la setmana que ve. A Borriana, la campanya es realitzar脿 a trav茅s d’una activitat l煤dica prevista per al dissabte 24 de setembre de 10h a 13h i de 17h a 20h i el diumenge 25 de 10h a 13h a la pla莽a de la Merc猫.

Segons ha explicat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, amb aquesta iniciativa 鈥渧olem donar a con猫ixer el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat, per a poder ampliar la consci猫ncia de la poblaci贸, informant de l’accessibilitat de les zones urbanes a trav茅s de formes de mobilitat i transport d’alta qualitat i sostenible鈥.

Per a la qual cosa, ha assenyalat Arnandis, des de l’Ajuntament es proposa una activitat l煤dica al carrer, amb la instal路laci贸 d’un estand 鈥渁l qual la ciutadania puga acostar-se de manera volunt脿ria i participar en un joc sense necessitat d’inscripci贸 pr猫via鈥.

L’objectiu del joc 茅s que les persones participants 鈥減assen una estona agradable realitzant les activitats requerides durant les proves i, alhora, que se sensibilitzen sobre la mobilitat sostenible鈥. Aquest format, ha assegurat, 鈥減ropicia que es puguen obtindre dades curioses i provades sobre els beneficis d’utilitzar la xarxa de mobilitat urbana sostenible de Borriana鈥.

Les sessions que estaran guiades per dos especialistes en pedagogies vives i actives i amb formaci贸 en educaci贸 ambiental, constar脿 d’un joc ja elaborat en qu猫 en un tauler format per caselles s’observar脿 de manera visual i senzilla un trajecte significatiu del municipi de Borriana, des d’un punt d’eixida a un punt d’arribada o meta.

Aquest trajecte es desglossar脿 en dos trajectes, un l’utilitzat per a cotxes o vehicles motoritzats i un altre per al carril bici. En el joc, aquest recorregut es podr脿 realitzar com a 鈥榩articipants cotxes鈥 o 鈥榩articipants bicicletes鈥 i, per tant, usant un trajecte o l’altre.

Durant la partida, amb una duraci贸 d’aproximadament 20 minuts, aniran passant per caselles del tauler en qu猫 hi haur脿 diferents proves de coneixement, d’activitat, de m铆mica, etc. Tamb茅 es trobaran caselles de multes, emissi贸 de CO鈧, sem脿fors鈥, on es podr脿 perdre el torn o tindre alguna penalitzaci贸 a fi de conscienciar dels beneficis i inconvenients de cadascun dels mitjans de transport. El que m茅s beneficis potencials tinga sempre ser脿 el d’utilitzar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del municipi.

PMUS Borriana

El regidor de Sostenibilitat Mediambiental ha manifestat que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Borriana reuneix un conjunt d’actuacions que tenen com a objectiu implantar formes de despla莽ament m茅s sostenibles en l’espai urb脿, reduint el consum energ猫tic i les emissions contaminants, aconseguint al mateix temps garantir la qualitat de vida de la ciutadania, igualment es contemplen els objectius d’aconseguir la cohesi贸 social i el desenvolupament econ貌mic鈥.

Es tracta d’un projecte que forma part de l’Estrat猫gia Edusi, cofinan莽ada en un 50% per la Uni贸 Europea amb fons Feder en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible, que arreplega un conjunt d’actuacions a fi de 鈥渕illorar l’accessibilitat de les zones urbanes i oferir una mobilitat i un transport sostenible i d’alta qualitat鈥, ha manifestat Arnandis.

Amb aix貌, ha assegurat Arnandis, es pret茅n 鈥渕illorar la qualitat de vida de les persones, recuperant els espais p煤blics per als vianants, millorar la seguretat vi脿ria i combatre la sinistralitat鈥 i, tamb茅,鈥 adequar l’accessibilitat a serveis, usos urbans i equipaments per a tots els col路lectius鈥.

El projecte, que ja va rebre l’any passat l’Informe Ambiental i Territorial Estrat猫gic favorable de la Generalitat Valenciana, i despr茅s del per铆ode de participaci贸 ciutadana ja est脿 a punt de la seua redacci贸 definitiva per a l’aprovaci贸 i implementaci贸鈥.

Entre les actuacions i propostes contemplades per l’empresa ENGITEC, encarregada de la redacci贸 del projecte del PMUS i despr茅s dels resultats del diagn貌stic realitzat en el municipi, Arnandis ha destacat la que planteja tancar al tr脿nsit els caps de setmana el Pla perqu猫 siga per als vianants i la de convertir en zona de vianants altres carrers del centre com el Rac贸 de l鈥橝badia, Sant Crist貌for, les Placetes, Comunitat de Regants, del Forn de la Vila, Vicent Forner i d鈥橢l Salvador鈥.

La intenci贸, ha explicat, 茅s 鈥済enerar rutes per als vianants i escolars i alternatives de zones d’aparcaments intermodals鈥, perqu猫 suposar脿 鈥渓a millora dels itineraris a peu per a les persones i de la trama urbana, i crear un punt d’atracci贸 i de dinamisme comercial, a m茅s de reduir els nivells de contaminaci贸鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.