fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana sol路licitar脿 al Govern i a la Generalitat la declaraci贸 de zona catastr貌fica

Borriana sol路licitar脿 al Govern i a la Generalitat la declaraci贸 de zona catastr貌fica

Ahir diumenge l’alcaldessa i el regidor d’Educaci贸, t猫cnics del consistori i Policia Local van revisar els centres educatius de la ciutat i altres infraestructures per a avaluar l’abast dels danys en diferents immobles municipals.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ja s’ha posat en contacte amb Subdelegaci贸 de Govern per a sol路licitar la declaraci贸 de zona catastr貌fica per a Borriana per les conseq眉猫ncies registrades despr茅s de l’episodi de pluges intenses i persistents que es van produir durant divendres passat i dissabte 11 i 12 de novembre en la localitat, que van assolir els 263,8 litres per metre quadrat i que han ocasionat danys de consideraci贸.

El temporal de pluja i la quantitat d’aigua que ha caigut en molt poc de temps ha superat la capacitat de drenatge i ha produ茂t inundacions en habitatges en diferents zones dels poblats mar铆tims i en nombrosos carrers amb vehicles bloquejats i despreniments en fa莽anes.

Safont ha indicat que des de Presid猫ncia de la Generalitat Valenciana tamb茅 鈥渆ns han sol路licitat la valoraci贸 dels danys per a anar en la mateixa l铆nia鈥, i ha posat en valor que tant des de Via P煤blica, Policia Local i t猫cnics municipals han estat revisant en tot moment totes les ubicacions on s’ha produ茂t algun problema.

Des de l’equip de govern local i els serveis t猫cnics municipals s’estan fent les valoracions en les infraestructures afectades com ara la Casa de Cultura, centres educatius, instal路lacions esportives, obres en marxa, infraestructures vi脿ries, entre d鈥檃ltres.

De fet, ahir diumenge l’alcaldessa acompanyada del regidor d’Educaci贸, J. Ramon Monferrer, t猫cnics del consistori i Policia Local van revisar els centres educatius de la ciutat i altres infraestructures per a avaluar l’abast de danys despr茅s de les pluges en diferents immobles municipals.

Aix铆 mateix, des del divendres, Safont ha estat en contacte amb la Secretaria Auton貌mica de Seguretat i Emerg猫ncies i el dissabte al mat铆 l’alcaldessa i membres de l’equip de govern es van reunir amb els serveis locals d’emerg猫ncia i seguretat per a coordinar i avaluar la situaci贸.

Les fortes precipitacions caigudes sobre Borriana durant tota la jornada de divendres i la vesprada de dissabte han ocasionat multitud d’incid猫ncies en el municipi i inundacions en algunes zones, s’ha hagut de tallar amb tanques municipals camins i carreteres, i han provocat una situaci贸 complicada, tant en el nucli urb脿 com en la zona mar铆tima.

Policia Local, operaris de Via P煤blica, de Facsa, i fins i tot bombers, han estat treballant sense treva per a restablir, en la mesura que siga possible, la normalitat als carrers del municipi i fer front a les conseq眉猫ncies dels 263,8 litres per metre quadrat registrats.

El resum d’actuacions realitzat per la Policia Local de Borriana, des de les 10 hores del divendres 11 fins a les 11 hores del diumenge 13, inclou 201 cridades registrades i 25 avisos del 112, amb nombroses intervencions, entre les quals cal destacar el rescat de 5 persones, 23 intervencions per inundaci贸 d’immobles, 20 per vies inundades, 5 per caiguda de pedres de les fa莽anes, 6 per caigudes d’arbres i 14 per vent.

Tamb茅 va obligar al tancament de 10 camins i sendes rurals i efectius de la Policia Local i Bombers han estat realitzant serveis de divendres a diumenge i es van suspendre les classes vespertines en el Mart铆 de Viciana i tamb茅 les activitats esportives. Van resultar afectats diversos edificis municipals: centres educatius, esportius i culturals.

Des de divendres de mat铆 es van posar en marxa tots els sistemes d’evacuaci贸, els operaris van estar revisant els embornals, desembossant desaig眉es i repassant les goles de la platja i la Serratella, la s茅quia del Rajol铆 i les bombes de buidatge, i fins ahir diumenge van continuar amb les tasques per a restablir les condicions de totes les zones afectades i avui continuen les revisions i visites de les zones danyades.

Leave a Reply

Your email address will not be published.