fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló adjudica per 211.000 euros la millora d’accessibilitat en 17 parades d’autobús

Castelló adjudica per 211.000 euros la millora d’accessibilitat en 17 parades d’autobús

L’alcaldessa destaca la contribució dels fons europeus de l’estratègia EDUSI a fer de Castelló “una ciutat més amigable”.

Castelló ha adjudicat per 211.000 euros la millora de l’accessibilitat en 17 parades d’autobús urbà, el tercer dels projectes adjudicats dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) que es cofinança amb fons municipals i fons Feder. “Esta actuació reflecteix el caràcter social d’una estratègia amb la qual des del Govern local volem transformar Castelló en àmbits com l’urbanisme o les tecnologies però també en el de la mobilitat”, ha subratllat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Esta intervenció persegueix un triple objectiu: millorar l’accessibilitat de parades d’autobús, potenciar la seguretat viària i fomentar el transport públic com a alternativa al vehicle privat en els desplaçaments urbans. L’estratègia Transforma Castelló Edusi suposarà la major inversió de fons europeus en la història de Castelló, amb 20,2 milions fins a 2022.

“Europa ens serveix com a motor de canvi per a avançar cap a un nou model de ciutat més amigable amb les persones, que promoga la mobilitat sostenible i ho faça amb la sensibilitat d’atendre a les persones amb mobilitat reduïda”, ha insistit Amparo Marco. Entre les parades a millorar, s’inclouen una en l’avinguda Germans Bou, una altra en l’avinguda Quevedo; el carrer Joaquín Costa; avinguda del Mar; Sant Roc, Columbretes o avinguda Borriana.

Per la seua banda el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha afegit que s’instal·laran plataformes de PVC compostes per peces modulars de plàstic reciclat que es combinen i encaixen com un puzle “de manera que permeten múltiples configuracions amb diferents amples, longituds o fins i tot angles”.

Esta millora de l’accessibilitat en parades d’autobús també atén les propostes del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat viària de la ciutat de Castelló, al pla d’acció del programa Castelló, Ciutat Amigable amb la Gent gran i al nou Pla General, que ha sigut guardonat per la Conselleria de Vertebració del Territori per la innovació metodològica d’integrar la perspectiva de gènere des de l’inici dels treballs de la planificació urbanística i en el disseny de la ciutat.

Estes plataformes ampliaran l’espai d’espera per als usuaris d’autobusos, brindant accessibilitat i seguretat als viatgers. Així mateix millorarà la funcionalitat de la maniobra de recollida dels viatgers del transport públic, ja que impedeix que les parades puguen estar ocupades per altres vehicles. Esta solució s’aplica després del bon resultat de la prova pilot instal·lada el setembre de 2016 en una parada de l’avinguda Caputxins i la seua ampliació amb altres quatre parades més a la fi de l’any passat, situades en l’avinguda Blasco Ibáñez, en la ronda Vinatea, en el carrer Osca i en l’avinguda de l’Alcora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.