fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 amplia el pla biol貌gic de lluita contra els mosquits amb la instal路laci贸 de caixes niu per a falciots

Castell贸 amplia el pla biol貌gic de lluita contra els mosquits amb la instal路laci贸 de caixes niu per a falciots

La regidora de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera, explica que aquesta actuaci贸 complementa la lluita amb biocides

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria de Salut P煤blica que dirigeix l’edil Mary Carmen Ribera, ha instal路lat una vintena de caixes niu per a falciots, una esp猫cie depredadora natural de mosquits, acci贸 que s’emmarca dins del primer Pla biol貌gic de lluita contra els mosquits i que se suma a la col路locaci贸 de refugis per a rates penades. La regidora de Salut P煤blica ha explicat que aquestes actuacions del pla biol貌gic “complementen les actuacions convencionals amb biocides que s’apliquen tot l’any per a combatre la pres猫ncia de mosquits i larves en el terme municipal”.

Ribera ha assenyalat que durant la setmana passada es van instal路lar 21 refugis, cinc en la torre del parc de la Pineda i els 16 restants en la teulada del Palau de la Festa perqu猫 necessiten espais oberts per volar, segons ha explicat Pepe Gre帽o, de SEO BirdLife, entitat que col路labora amb l’Ajuntament de Castell贸 en la instal路laci贸 d’aquestes caixes niu per a falciots. “A partir del mes de juny es revisaran aquestes caixes niu per a con猫ixer si hi ha hagut anidaments igual que ocorrer脿 amb els refugis per a rates penades que la Fundaci贸 Limne ha instal路lat en diferents punts de la ciutat”, ha detallat l’edil.

A m茅s d’aquesta revisi贸, tamb茅 s’han programat dos nous tallers oberts al p煤blic per a construir m茅s caixes niu i despr茅s col路locar-les en altres punts del terme municipal. Quant al programa amb ratapinyades, tamb茅 s’han planificat tres noves sessions amb instituts, una altra dirigida a associacions ve茂nals i tres m茅s obertes a la ciutadania en general. Ribera ha explicat que “aquestes accions pretenen posar en valor la lluita biol貌gica a trav茅s d’esp猫cies depredadores naturals per a combatre la pres猫ncia de mosquits.

El Pla biol貌gic de lluita contra els mosquits, impulsat per primera vegada en l’Ajuntament de Castell贸, inclou aquestes dues accions per a complementar els treballs que es realitzen durant tot l’any amb biocides. “Combatre la pres猫ncia de larves i de mosquits requereix un esfor莽 continuat i des de tots els 脿mbits possibles, per aquest motiu des de la Regidoria de Salut P煤blica hem refor莽at les actuacions. Som conscients que hi ha elements com la meteorologia que condicionen la pres猫ncia de mosquits i que no podem controlar, per貌 en les actuacions que estiguen en la nostra m脿 no escatimarem esfor莽os”, ha apuntat l’edil Mary Carmen Ribera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.