fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 busca consolidar-se com a Ciutat Educadora de refer猫ncia

Castell贸 busca consolidar-se com a Ciutat Educadora de refer猫ncia

El consistori inicia els tr脿mits per a la redacci贸 del Pla Estrat猫gic, amb la voluntat de promoure la inclusi贸, la igualtat i la sostenibilitat.

La Regidoria d’Educaci贸 de l’Ajuntament de Castell贸 prepara la redacci贸 d’un Pla Estrat猫gic per a la Ciutat Educadora, el qual est脿 previst que compte amb la participaci贸 de la ciutadania. D’aquesta manera, l’脿rea dirigida per Francesc Mezquita t茅 l’objectiu de donar coher猫ncia a les pol铆tiques de l’Ajuntament de Castell贸, cohesionant les iniciatives relacionades amb la igualtat, el medi ambient o les pol铆tiques socials entre d’altres. La redacci贸 del pla tamb茅 suposa la inclusi贸 del projecte Ciutat Educadora als pressupostos municipals.

El regidor d’Educaci贸, Francesc Mezquita, ha afirmat que “aquest pla ser脿 un full de ruta que pret茅n donar sentit a les pol铆tiques de l’Ajuntament i implicar tots els departaments que tinguen protagonisme en la configuraci贸 de ciutat”. En eixe sentit, “el document compta amb la participaci贸, tamb茅, dels agents de l’educaci贸 no formal, posicionant la ciutat al capdavant d’aquestes pol铆tiques i fent de Castell贸 un referent pel que fa a les ciutats educadores” ha manifestat l’edil, qui ha assegurat que “amb aquest pla ens avancem a alguns dels aspectes vinculats a l’educaci贸 m茅s enll脿 de les aules que introdueix la nova llei LOMLOE”.

Aix铆 doncs, el pla estrat猫gic contemplar脿 les l铆nies d’actuaci贸 en el projecte de ciutat educadora fins a 2026. La proposta de la regidoria 茅s dur a terme reunions amb associacions i entitats de l’entorn educatiu de Castell贸, les quals es realitzaran segons les directrius de l’脿rea de Participaci贸 Ciutadana del consistori. El Consell Escolar Municipal s’ha posicionat favorablement a la redacci贸 del pla estrat猫gic en la darrera sessi贸.

Castell贸, referent entre les Ciutats Educadores

Castell贸 ha intensificat els treballs per posar-se a l’avantguarda com a ciutat educadora des de l’inici de la present legislatura. Com a conseq眉猫ncia, al novembre de 2020, l’Ajuntament va participar a la jornada de Castell贸 Educa amb una vintena d’entitats i associacions de l’entorn educatiu de la ciutat. Ho va fer mitjan莽ant les 脿rees d’Educaci贸 i Participaci贸, amb l’objectiu d’implicar els agents educatius de Castell贸 en el projecte de ciutat educadora i sumar les seues aportacions al futur pla estrat猫gic.

La jornada va tractar q眉estions referents als 脿mbits d’inclusi贸, mobilitat, sostenibilitat i patrimoni, i es van crear diferents grups de treball segons l’脿mbit amb el qual estaven relacionades les aportacions fetes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.