fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 consolida la seua aposta per l’accessibilitat amb les 17 parades de bus urb脿 amb plataformes

Castell贸 consolida la seua aposta per l’accessibilitat amb les 17 parades de bus urb脿 amb plataformes

Marco destaca el projecte finan莽at amb fons europeus “per a avan莽ar en una ciutat m茅s inclusiva, accessible i amable”.

La xarxa de transport p煤blic de Castell贸 consolida la seua aposta accessible a trav茅s de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat (EDUSI) impulsada per l’Ajuntament i els fons FEDER, amb les 17 parades de bus que incorporen innovadores plataformes de policlorur de vinil -PVC- per a millorar l’accessibilitat i garantir esperes m茅s segures i confortables.

El projecte ha sigut la primera de les dotze operacions executades que est脿 materialitzant ja la ciutat en el marc de EDUSI-Transforma Castell贸, que suposa l’arribada de la major inversi贸 europea a la capital: 20,2 milions d’euros.

Les plataformes, amb un pressupost de 290.000 euros, asseguren l’accessibilitat a la xarxa municipal del transport urb脿 de tota la ciutadania -amb o sense mobilitat redu茂da-; milloren la seguretat dels qui ho utilitzen en incrementar la dist脿ncia amb el tr脿nsit rodat; i aconsegueixen una espera m茅s c貌moda. A m茅s, milloren la funcionalitat de la maniobra de recollida de viatgers del transport p煤blic, ja que impedeixen que les parades puguen estar ocupades per altres vehicles.

“Totes aquestes millores igualen en drets a les persones i avancen en la consecuci贸 d’una ciutat m茅s inclusiva i m茅s amable; en la transformaci贸 de Castell贸 des de l’脿mbit de la mobilitat i l’accessibilitat”, recorda l’alcaldessa, Amparo Marco.

De manera indirecta aquesta actuaci贸 ajuda a potenciar l’煤s del transport p煤blic urb脿, a minorar els despla莽aments en vehicle privat i reduir aix铆 les emissions de CO鈧.

Les parades que han millorat l’accessibilitat dins d’aquest paquet d’inversions d’EDUSI-Transforma Castell贸 estan situades al carrer Sant Roc; avinguda Benic脿ssim (2); cam铆 La Plana; carretera de l’Alcora (2); avinguda Germans Bou (2); Mar铆a Rosa Molas; Columbretes; Maestro Ripoll茅s; Joaqu铆n Costa; avinguda de la Mar; avinguda Casalduch (2), carrer Rep煤blica Argentina, enfront de l’Hospital Provincial, i en l’avinguda Quevedo.

S贸n plataformes compostes per peces modulars de pl脿stic reciclat que es combinen i encaixen com un puzle de manera que permeten m煤ltiples configuracions amb diferents amples, longituds o fins i tot angles. Ofereixen gran versatilitat per a adaptar-se a l’espai urb脿 i a les diferents parades de transport p煤blic.

“A vegades, els xicotets gestos fan grans a les ciutats. Poder viure, despla莽ar-se i participar en la vida urbana d’una forma plena, sense difer猫ncies, 茅s el triple repte en el qual fixa la seua mirada Castell贸 com a ciutat inclusiva. Al costat d’Europa, i amb Europa”, recalca Marco.

Cal recordar que Castell贸 ha sigut premiada com a segona millor ciutat accessible d’Europa 2020. Al guard贸 atorgat per la Comissi贸 Europea optaven enguany un total de 50 localitats del continent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.