fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló ensenya sobre hàbits saludables, l’horta i l’entorn natural a 3.000 alumnes en la campanya de Eduquem en Verd

Castelló ensenya sobre hàbits saludables, l’horta i l’entorn natural a 3.000 alumnes en la campanya de Eduquem en Verd

550 estudiants participen en les noves iniciatives vinculades a l’alimentació saludable i al sector primari.

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha implicat a més de 3.000 alumnes de centres educatius en la campanya d’educació ambiental de Eduquem en Verd, en la qual ha ensenyat sobre hàbits saludables i els productes de l’horta i la riquesa natural del terme.

“Malgrat les complicacions per la situació de pandèmia, celebrem l’alta participació i la implicació dels escolars de la ciutat en Eduquem en Verd, en una nova edició en la qual, a més de donar a conéixer la biodiversitat del territori, hem posat en valor la importància del nostre sector primari i una alimentació saludable. A través de dinàmiques participatives i jocs els estudiants han aprés pràctiques respectuoses amb el medi ambient, saludable i han conegut nocions sobre la nostra flora i fauna autòctona”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Estudiants de les etapes d’Infantil, Primària i Secundària s’han repartit entre 14 activitats desenvolupades en els propis centres o en parcs o espais verds de la ciutat.

L’edició d’aquest curs ha destacat per impulsar nous tallers relacionades amb l’agricultura i els cultius del terme, ensenyant sobre el funcionament dels horts, el consum i mercats de proximitat, la biodiversitat cultivada i l’impacte del consum saludable en la salut i entorn natural. Han tingut una participació de 550 persones.

Així mateix, Eduquem en Verd també ha donat a conéixer la biologia de les tortugues i els reptes de les espècies autòctones, tallers de rastres d’animals, una gimcana de la biodiversitat, representacions teatrals que han conscienciat sobre els nostres hàbits saludables, o jornades en el Pinar i el Parc Litoral.

“Tenim el repte d’avançar en un model de societat verda i sostenible i amb Eduquem en Verd conscienciem en les edats més primerenques en formació en sostenibilitat i en la valorització del nostre entorn natural”, ha afegit el regidor de Transició Ecològica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.