fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 estrenar脿 la primera s煤perilla en Maestr铆a per a potenciar el paper de vianants i ciclistes

Castell贸 estrenar脿 la primera s煤perilla en Maestr铆a per a potenciar el paper de vianants i ciclistes

El regidor Rafa Sim贸 destaca la prolongaci贸 del carrer Jacinto Benavente fins a l’avinguda Vila-real per a millorar la flu茂desa del tr脿fic.

L’ordenaci贸 urban铆stica de l’entorn de l’Hospital Provincial planteja la introducci贸, per primera vegada a Castell贸, de les s煤perilles, una intervenci贸 urban铆stica que minimitzar脿 el tr脿fic de pas en Mestratge per a convertir-se en un espai de prefer猫ncia per als vianants i els ciclistes. Aquesta ha sigut una de les actuacions avan莽ades pel regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, i pel coordinador de l’脿rea d’Urbanisme, Sostenibilitat, Habitatge i Desenvolupament de la Ciutat, Fernando Calduch, i la responsable de l’脿rea de Planejament Urban铆stic, Consuelo Leal, en la quarta reuni贸 del proc茅s participatiu del Pla General.

La trobada, que s’ha celebrat en l’Hospital Provincial, tamb茅 ha comptat amb la pres猫ncia dels regidors de Patricia Puerta, tinent d’Alcaldia de Districte Sud; i Jos茅 Luis L贸pez i Ignasi Garc铆a. Entre els dubtes i propostes que han plantejat els assistents es troba la possibilitat de guanyar m茅s espais verds i s’han interessat per l’alineaci贸 d’habitatges a l’entorn de parc de l’Oest.

La s煤perilla s’executar脿 al llarg de 2017 a c脿rrec de les inversions financerament sostenibles i comprendr脿 l’脿rea situada entre la ronda Mijares, carrer Pelayo, Rep煤blica Argentina i parc de l’Oest. “脡s una mesura contemplada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Vial, que suposa l’agrupaci贸 de diverses pomes amb l’objectiu de procedir a una nova ordenaci贸 de la xarxa vi脿ria”, segons ha explicat Sim贸.

A m茅s, tamb茅 es proposa la prolongaci贸 del carrer Jacinto Benavente, des de l’avinguda T谩rrega Monteblanco fins a connectar amb l’avinguda Vila-real. “Aquest tram forma part de la xarxa prim脿ria i la seua connexi贸 contribuir脿 a millorar la flu茂desa del tr脿fic en aquesta zona”, segons han explicat.

Quant a zones d’urbanitzaci贸, es mantenen les unitats d’execuci贸 delimitades en el pla interior i que es troben en un programa d’actuaci贸 en tr脿mit. S贸n actuacions que permetran reduir el nombre de solars en la poma compresa entre l’avinguda Gran Via, l’avinguda Vila-real i doctor Clar谩 i, a m茅s, possibilitaran la creaci贸 de tres noves zones verdes en aquest entorn.

Com en la resta de zones, tamb茅 a l’entorn de l’Hospital Provincial es proposa una regulaci贸 m茅s homog猫nia de les altures d’edificaci贸 de manera que una poma mantinga el mateix criteri i que no varie en funci贸 de cada carrer. En aquest sentit, s’atendr脿 a la tipolologia de l’edificaci贸, a la morfologia de les pomes, a l’estructura urbana i a la hist貌ria de cada zona. Les excepcions poden donar-se en els vials principals que constitueixen els l铆mits del nucli, com la ronda Millars, el parc de l’Oest, Pare Jofre i l’avinguda del Doctor Clar谩.

Leave a Reply

Your email address will not be published.