fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló finalitza les obres de millora dels col·legis Antonio Armelles i Sant Agustí

Castelló finalitza les obres de millora dels col·legis Antonio Armelles i Sant Agustí

La resta d’obres financerament sostenibles es realitzaran durant 2016 “tractant de perjudicar el menys possible el ritme de les classes”.

L’Ajuntament de Castelló ja ha finalitzat dues noves obres en col·legis de la ciutat que es troben emmarcades dins dels Projectes Financerament Sostenibles i que es duen a terme a partir del romanent procedent d’ingressos no executats en el pressupost de 2014.

Així, “aquestes noves dues obres finalitzades han sigut les que pertanyen al CEIP Sant Agustí i a l’Antonio Armelles. En el primer, s’ha realitzat la reforma dels banys de la planta baixa, substitució i reforma del clos, porta i rampa d’accés, així com la reforma de la casa del conserge i pati annexe. En el col·legi Antonio Armelles, s’ha dut a terme l’obra de remodelació dels banys i instal·lació d’un adaptat”, ha informat el regidor d’Educació, Enric Porcar.

Aquestes dues obres se sumen a les finalitzades el passat mes de gener en el col·legi Sebastián Elcano, amb la substitució de persianes i calaixos; en el Guitarrista Tárrega, amb l’adequació i arranjament de l’accés al col·legi; i en el Herrero, amb l’adequació de la instal·lació elèctrica perquè complira amb la normativa vigent.

El regidor d’Educació ha mostrat la seua satisfacció per la finalització d’aquestes obres i el bon ritme general amb el qual s’estan duent a terme tots els projectes financerament sostenibles en instal·lacions educatives, “sempre intentant perjudicar el menys possible el funcionament normal de les classes i temps d’esbarjo dels xiquets i xiquetes”. Porcar ha insistit a apuntar que “des de l’equip de Govern seguim mantenint el nostre compromís amb a l’escola pública, una de les nostres prioritats, i per açò seguirem realitzant tots els esforços necessaris per a endreçar i dignificar les instal·lacions educatives”.

A més, el regidor ha recordat que “la nostra intenció és poder arribar a tots els col·legis de Castelló i per açò seguirem invertint en les escoles de la nostra ciutat a través del pla que vam iniciar en el passat mes de juliol, un pla de manteniment i reforma de totes les infraestructures educatives segons el qual anem actuant a mesura que els col·legis ens fan arribar les seues necessitats quant a reparacions i adequacions”.

Cal recordar que la nova política del Govern municipal d’ampliar de tres a cinc les firmes convidades en els processos de licitació d’obres menors ha permès rebaixar una mitjana d’un 15% els pressupostos d’adjudicació de les reformes en col·legis assignades a les inversions financeres sostenibles. Així, finalment, les obres realitzades en el Sant Agustí i en l’Antonio Armelles van ser adjudicades a Menguilló per un total de 22.245,77 euros.

Mentre, les obres del CEIP Sebastián Elcano van suposar una inversió de 18.597,94 euros i van ser adjudicades a Jardincas. En el Guitarrista Tárrega va actuar Jujosa per 9.506,36 euros i en el col·legi Herrero se li va adjudicar l’obra a Telecso per 18.899,28.

Respecte a la resta d’obres que queden pendents en els col·legis Manel Garcia Grau, Gaetà Huguet, Fadrell, Bisbe Climent, Sensal i Illes Columbretes, “estan calendarizadas per a realitzar-se durant l’any 2016 i es tractarà de perjudicar el menys possible al ritme normal de les classes”, ha especificat Porcar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.