fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 imparteix un curs sobre mediaci贸 en els conflictes de l’脿mbit escolar per a un centre de T芒rgovi葯te

Castell贸 imparteix un curs sobre mediaci贸 en els conflictes de l’脿mbit escolar per a un centre de T芒rgovi葯te

Es tracta de la primera experi猫ncia internacional del Negociat de Conviv猫ncia Social i Intercultural.

Des de la Regidoria de Benestar Social, Depend猫ncia i Inf脿ncia, s’ha dut a terme un curs de formaci贸 ‘Mediaci贸 i transformaci贸 positiva dels conflictes en l’脿mbit escolar’ dirigit al professorat del col路legi Paul B膬nic膬 de T芒rgovi葯te (Romania) ciutat agermanada amb Castell贸. Es tracta d’una activitat pionera amb un centre docent d’un altre pa铆s. Aquest curs s’ha desenvolupat a trav茅s del Negociat de Conviv猫ncia Social i Interculturalitat i est脿 emmarcat en el Servei Municipal de Mediaci贸 Transformadora del III Pla Castell贸 Ciutat Intercultural.

La regidora de Benestar Social, Depend猫ncia i Inf脿ncia, Mary Carmen Ribera, que ha clausurat el curs, ha qualificat aquesta activitat com una experi猫ncia enriquidora i necess脿ria. “La mediaci贸 en els conflictes de l’脿mbit escolar 茅s imprescindible per a previndre i revertir aquest tipus de situacions cap a una transformaci贸 positiva, a m茅s de generar la cultura del di脿leg i la no viol猫ncia”, ha manifestat. Aix铆 mateix, per a Ribera, “el desenvolupament d’aquesta mena de curs que, per primera vegada, realitzem amb un altre pa铆s ha perm猫s compartir experi猫ncies entre dues cultures i dues comunitats educatives diferents”.

Els objectius d’aquest curs de mediaci贸 i transformaci贸 dels conflictes en l’脿mbit escolar s’han centrat en formar en mat猫ria de mediaci贸 i transformaci贸 positiva de conflictes al professorat del col路legi Paul B膬nic膬, aix铆 com compartir estrat猫gies per a la posada en marxa d’un servei de mediaci贸 escolar en aqueix centre. Aquesta experi猫ncia formativa ha sigut duta a terme per professionals de la mediaci贸 intercultural del Negociat municipal, via en l铆nia, durant els mesos de maig i juny, i comptant amb la participaci贸 d’11 docents del centre escolar roman猫s.

Entre altres temes, el programa del curs ha incl貌s la mediaci贸 com a eina de transformaci贸 positiva de conflictes, en particular la mediaci贸 intercultural en la gesti贸 de la conviv猫ncia escolar. En el marc de la conflictologia, s’han abordat, entre altres aspectes, els diferents enfrontaments, relacions i comunicaci贸, valors i creences. En aquest curs s’han desenvolupat temes referents a les habilitats comunicatives, afectives, cognitives i comportamentals, aix铆 com les habilitats essencials, l’empatia, assertivitat, proactivitat.

Aquest curs ha promogut tamb茅 el muntatge d’una Aula de Conviv猫ncia amb la definici贸 d’objectius clars i centrats en la responsabilitat compartida entre professorat i alumnat. L’experi猫ncia d’impartir el m猫tode de la mediaci贸 s’ha emportat des de diferents fases, adaptant-se a les etapes educatives.

Leave a Reply

Your email address will not be published.