fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 impulsa el model policial de proximitat i garanteix una resposta r脿pida a les emerg猫ncies

Castell贸 impulsa el model policial de proximitat i garanteix una resposta r脿pida a les emerg猫ncies

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca que es tracta de “un model preventiu” que s’adapta a les necessitats de cada districte.

L’Ajuntament de Castell贸 ha impulsat una reorganitzaci贸 de la plantilla de la Policia Local que permetr脿 aplicar un nou model policial basat en la proximitat a les demandes ve茂nals (proxpol) i en la r脿pida resposta a les emerg猫ncies. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el regidor de Seguretat P煤blica, Antonio Lorenzo, han agra茂t l’esfor莽 i la implicaci贸 de la Policia Local per a engegar “un model que pret茅n repercutir en una millora de la qualitat de vida dels nostres ve茂ns i ve茂nes a trav茅s d’una labor de car脿cter preventiva i que permet atendre les necessitats espec铆fiques de cada districte”, ha destacat l’alcaldessa.

El regidor de Seguretat P煤blica, Antonio Lorenzo, i el coordinador general de l’脌rea de Seguretat P煤blica i Emerg猫ncia de l’Ajuntament de Castell贸, Jos茅 Luis Carque, han destacat que aquest nou model policial s’implementa “des de la perspectiva d’un model preventiu de policia comunit脿ria i de resoluci贸 de problemes, recolzat en la tecnologia i basat en un m猫tode avalat per la recerca cient铆fica a trav茅s de la C脿tedra Eurocop de Prevenci贸 del Delicte de la Universitat Jaume I”.

Segons ha explicat Lorenzo, “sense variar les dimensions de la plantilla actual, s’han realitzat els canvis oportuns per a garantir la capacitat de resposta davant les emerg猫ncies amb la creaci贸 de noves patrulles que atenen sempre al mateix districte i, una vegada aquesta resposta davant emerg猫ncies est脿 coberta, es garanteix que la policia de proximitat puga complir amb les labors programades”.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat que un dels avantatges d’aquest model 茅s 芦que t茅 la flexibilitat suficient per a adaptar-se a les necessitats de cada barri sobre la base de la informaci贸 que aporten una s猫rie d’indicadors i tamb茅 l’aportada pels ve茂ns禄.

Aquest model planteja tres nivells diferents d’intervenci贸. El primer nivell, de proximitat, en el qual les tasques s贸n programades i atenen sempre als mateixos districtes; el segon nivell, de resposta, en la qual la seua funci贸 varia en atenci贸 a criteris de seguretat ciutadana i la majoria de tasques s贸n incidentals i, el tercer nivell, d’an脿lisi, en el qual les seues funcions s贸n programades i les seues tasques consisteixen a col路laborar en el diagn貌stic i en la intervenci贸 especialitzada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.