fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló impulsa el model policial de proximitat i garanteix una resposta ràpida a les emergències

Castelló impulsa el model policial de proximitat i garanteix una resposta ràpida a les emergències

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca que es tracta de “un model preventiu” que s’adapta a les necessitats de cada districte.

L’Ajuntament de Castelló ha impulsat una reorganització de la plantilla de la Policia Local que permetrà aplicar un nou model policial basat en la proximitat a les demandes veïnals (proxpol) i en la ràpida resposta a les emergències. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, han agraït l’esforç i la implicació de la Policia Local per a engegar “un model que pretén repercutir en una millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes a través d’una labor de caràcter preventiva i que permet atendre les necessitats específiques de cada districte”, ha destacat l’alcaldessa.

El regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, i el coordinador general de l’Àrea de Seguretat Pública i Emergència de l’Ajuntament de Castelló, José Luis Carque, han destacat que aquest nou model policial s’implementa “des de la perspectiva d’un model preventiu de policia comunitària i de resolució de problemes, recolzat en la tecnologia i basat en un mètode avalat per la recerca científica a través de la Càtedra Eurocop de Prevenció del Delicte de la Universitat Jaume I”.

Segons ha explicat Lorenzo, “sense variar les dimensions de la plantilla actual, s’han realitzat els canvis oportuns per a garantir la capacitat de resposta davant les emergències amb la creació de noves patrulles que atenen sempre al mateix districte i, una vegada aquesta resposta davant emergències està coberta, es garanteix que la policia de proximitat puga complir amb les labors programades”.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat que un dels avantatges d’aquest model és «que té la flexibilitat suficient per a adaptar-se a les necessitats de cada barri sobre la base de la informació que aporten una sèrie d’indicadors i també l’aportada pels veïns».

Aquest model planteja tres nivells diferents d’intervenció. El primer nivell, de proximitat, en el qual les tasques són programades i atenen sempre als mateixos districtes; el segon nivell, de resposta, en la qual la seua funció varia en atenció a criteris de seguretat ciutadana i la majoria de tasques són incidentals i, el tercer nivell, d’anàlisi, en el qual les seues funcions són programades i les seues tasques consisteixen a col·laborar en el diagnòstic i en la intervenció especialitzada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.