fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 impulsa la Ronda Barris per a millorar la connexi贸 dels barris que envolten el centre hist貌ric

Castell贸 impulsa la Ronda Barris per a millorar la connexi贸 dels barris que envolten el centre hist貌ric

El regidor Rafa Sim贸 destaca que aquesta reordenaci贸 “permetr脿 millorar la circulaci贸 i les connexions entre els districtes”.

Castell贸 ha iniciat una reordenaci贸 del tr脿fic per a connectar de manera efica莽 els barris que envolten el centre hist貌ric a trav茅s de la denominada Ronda Barris, un nou anell de circumval路laci贸 paral路lel a l’actual Ronda Centre. Aquesta actuaci贸 persegueix reduir el volum de tr脿fic que suporta en aquests moments la Ronda Centre, potenciar l’煤s del transport p煤blic a trav茅s de la l铆nia circular L8 i connectar carrils bici ja existeixen donant continu茂tat als itineraris de Columbretes, avinguda del Mar i carrer Pablo Iglesias, entre unes altres.

El regidor de Mobilitat i Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, ha explicat que la Ronda Barris, una actuaci贸 inclosa en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Vial de Castell贸, permetr脿 “millorar la circulaci贸 dins de la ciutat i les connexions entre els districtes a m茅s de complementar la Ronda Ciutat i Ronda Centre”.

L’脿rea de Mobilitat de l’Ajuntament de Castell贸 ha comen莽at la reestructuraci贸 del tr脿fic per la zona Est de la ciutat, 茅s a dir, per Fernando el Cat貌lic, Clara Campoamor, Pablo Iglesias i Columbretes. Aix铆, s’han pintat els carrils d’aquests carrers i s’han remodelat alguns trams. D’aquesta manera, en direcci贸 carrer Clara Campoamor cap a l’Hospital General ara hi haur脿 dos carrils en lloc d’un. El carrer Columbretes tamb茅 t茅 canvis, doncs en el segon tram (des de Rafalafena a Pintor Carb贸) tamb茅 s’habilitaran dos carrils en direcci贸 a Barcelona i un en direcci贸 cap a Val猫ncia.

Una vegada acabada la reestructuraci贸 en la part aquest, comen莽aran a actuar en Chatellerault, Avinguda Borriana, Parc de l’Oest i Jacinto Benavente fins a la Gran Via.

Fases de desenvolupament

Aix铆 mateix, la Ronda barris es desenvolupar脿 en dues etapes. La primera d’elles, que es realitzar脿 a curt termini, es recolzar脿 en els eixos Mar铆a Rosa Molas 鈥 Pintor Carb贸 鈥 Columbretes 鈥 Avinguda Chatellerault 鈥 Avinguda Buriana 鈥 Parc de l’Oest 鈥 Avinguda Vila-real 鈥 Avinguda Barcelona i Avinguda Riu Sec. En la segona fase, a llarg termini, se substituir脿 el tra莽at de l’Avinguda Vila-real per la Calle Pintor Oliet i l’Avinguda Vall d’Uix贸.

La secci贸 d’aquesta ronda ser脿 de dos carrils d’anada i dues de tornada. No obstant a莽貌, existeixen alguns trams com Columbretes, Fernando el Cat貌lic, Parc de l’Oest i Avinguda Borriana que seran dues d’anada i un de tornada. A m茅s, tots els trams tindran aparcament on siga viable, creus a nivell i prefer猫ncia de pas. L’objectiu 茅s suplir part de la funci贸 que presten en l’actualitat les vies perimetrals al Centre Hist貌ric. A m茅s, aquesta actuaci贸 es considera “imprescindible per a esplaiar les intensitats de tr脿fic que suporta actualment la Ronda Centre”, explica l’edil.

En aquest sentit, existeixen trams de viari la secci贸 del qual s’adequa completament. No obstant a莽貌, altres trams com el carrer Columbretes, carrer Clara Campoamor, Fernando el Cat貌lic i carrer Jacinto Benavente, entre unes altres, necessiten actuacions complement脿ries per a adaptar-les a aquests canvis.

Altres objectius de la Ronda Barris

Mitjan莽ant la reducci贸 de l’ample dels carrils en alguns carrers, sempre dins de la normativa, es pret茅n reduir la velocitat en les zones amb molt tr脿fic per a millorar la seguretat i minimitzar els aparcaments en doble fila. A m茅s, aquesta remodelaci贸 potenciar脿 l’煤s de la L8 d’autob煤s de circumval路laci贸. Aix铆, en l’actualitat ja s’estan adequant les parades d’aquesta l铆nia de bus i de la L9 i s’estan instal路lant parades noves.

Aquesta reordenaci贸 permetr脿 connectar m茅s carrils bici. En concret, a partir d’ara el carril bici de Columbretes s’unir脿 amb el de l’avinguda del Mar. Aix铆 mateix, el carril per a bicicletes del carrer Pablo Iglesias connectar脿 amb el de l’avinguda Germans Bou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.