fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 impulsa una ordenan莽a que actualitza i harmonitza l’ocupaci贸 del domini p煤blic municipal

Castell贸 impulsa una ordenan莽a que actualitza i harmonitza l’ocupaci贸 del domini p煤blic municipal

El nou reglament permetr脿 de manera excepcional, i sempre sota criteri t猫cnic, que algunes terrasses puguen ser m茅s 脿mplies.

L’Ajuntament de Castell贸 elevar脿 al pr貌xim ple el projecte d’Ordenan莽a reguladora de l’ocupaci贸 del domini p煤blic municipal, que modifica i adapta l’Ordenan莽a municipal reguladora de l’ocupaci贸 de la via p煤blica mitjan莽ant taules i cadires i altres elements auxiliars. “L’ordenan莽a d’ocupaci贸 de via p煤blica per la qual ens regim actualment regula la instal路laci贸 de terrasses d’establiments d’hostaleria i similars en la via p煤blica i altres ocupacions del domini p煤blic, per貌 era necess脿ria una nova ordenan莽a que l’actualitzara i que harmonitzara el r猫gim d’autoritzaci贸 de les sol路licituds d’aprofitament especial i 煤s privatiu de la via p煤blica, que van en augment”, ha explicat el regidor responsable d’脷s de l’Espai P煤blic, Jorge Ribes. “En aquesta l铆nia hem treballat, per a elevar al pr貌xim ple el projecte d’Ordenan莽a reguladora de l’ocupaci贸 del domini p煤blic municipal”, ha detallat.

Un canvi que introdueix la nova ordenan莽a t茅 a veure amb els l铆mits m脿xims d’ocupaci贸 de les terrasses, ampliant-los en casos excepcionals i pr猫via autoritzaci贸 t猫cnica. Aix铆, es contempla una excepci贸 a l’article pel qual no pot autoritzar-se en la via p煤blica una superf铆cie superior al 100% de la destinada a 煤s p煤blic del local. D’aquesta manera, la nova ordenan莽a, i donada la realitat existent a Castell贸 respecte a la redu茂da superf铆cie de nombrosos locals o establiments, sobretot els situats en el centre hist貌ric, preveu que, “de manera excepcional, per a aquells que disposen o hagen disposat d’autoritzaci贸, i sempre que el t猫cnic o la t猫cnica municipal competent el considere, de manera motivada, podr脿 eximir-se del compliment d’aquesta limitaci贸, sempre que hi haja espai suficient per a complir la resta de condicions espacials fixades i que es garantisca que el mobiliari autoritzat pot ser emmagatzemat a l’interior del local o establiment al tancament de l’activitat”.

L’Ordenan莽a reguladora de l’ocupaci贸 del domini p煤blic municipal actualitza la de taules i cadires i tamb茅 contempla un altre tipus d’activitats que cada vegada s贸n m茅s freq眉ents i que es desenvolupen en el domini p煤blic local, entre elles activitats de tipus cultural, esportiu, gastron貌mic i festiu.

El projecte d’ordenan莽a ha passat hui per Comissi贸 plen脿ria de Sostenibilitat i Ordenaci贸 del Territori i s’elevar脿 al pr貌xim ple despr茅s de superar la fase de consulta p煤blica pr猫via i d’audi猫ncia i informaci贸 p煤blica. Despr茅s de la seua aprovaci贸 inicial en sessi贸 plen脿ria, s’obrir脿 un nou per铆ode de 30 dies per a la presentaci贸 de reclamacions i suggeriments. Si no es presentaren, s’entendria definitivament aprovada i en el cas de presentar-se al路legacions, caldria resoldre-les i elevar de nou el text definitiu a ple per a la seua aprovaci贸 definitiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.