fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 multiplicar脿 per sis la pres猫ncia dels ecoparcs m貌bils al carrer amb un nou contenidor

Castell贸 multiplicar脿 per sis la pres猫ncia dels ecoparcs m貌bils al carrer amb un nou contenidor

La Junta de Govern d贸na llum verda a aquesta inversi贸, dotada amb 280.000 euros.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest mat铆 un expedient de modificaci贸 de cr猫dits que inclou la compra d’un nou ecoparc m貌bil amb l’objectiu de mantenir el creixement de l’煤s del servei. La inversi贸 servir脿 per multiplicar per sis la pres猫ncia dels ecoparcs m貌bils als carrers de la ciutat i, per tant, permetr脿 continuar millorant les dades de recuperaci贸 de voluminosos que fins ara ha aconseguit Castell贸. El dip貌sit, muntat sobre un contenidor, tindr脿 un cost de 280.000 euros, com recull l’expedient de modificaci贸 aprovat pel govern municipal.

El regidor de Reciclatge i Gesti贸 de Residus, Ignasi Garcia, ha incidit en qu猫 l’objectiu de l’脿rea que dirigeix “茅s apropar i facilitar el reciclatge a la ciutadania de Castell贸”. A m茅s a m茅s, amb el nou ecoparc m貌bil “multipliquem la pres猫ncia del servei i afavorim el reciclatge de residus perillosos com l’oli usat i piles, o voluminosos com els electrodom猫stics”. Finalment, l’edil ha recordat que “la lluita contra l’emerg猫ncia clim脿tica comen莽a a les nostres cases i, per aix貌, des de l’Ajuntament volem facilitar al m脿xim la separaci贸 i la recuperaci贸 dels materials que poden tindre una segona vida”.

Amb aquest nou dip貌sit multiservei, l’脿rea de Sostenibilitat del consistori confia a millorar les estad铆stiques d’煤s dels ecoparcs. Tal i com demostren les dades del primer quadrimestre de l’any, la utilitzaci贸 d’aquest servei de l’Ajuntament ha crescut un 64% respecte a l’any anterior. Com tamb茅 reflecteixen les dades proporcionades pel consistori, els ecoparcs m貌bils recullen 30 tones de residus, de les quals un ter莽 correspon a aparells electr貌nics, mentre que prop d’un altre ter莽 茅s mobiliari. La ferralla representa vora un quart del total de residus traslladats a l’ecoparc m貌bil de Castell贸.

A l’ecoparc fixe, els residus que m茅s pres猫ncia tenen s贸n els corresponents als enderrocs d’obres. L’ecoparc fixe tamb茅 recull fustes i mobles vells, els quals suposen un ter莽 del total dels materials gestionats. La ciutadania pot portar a aquesta instal路laci贸 restes de poda, radiografies, tubs fluorescents o envasos contaminats.

Cal recordar que l’Ajuntament de Castell贸 ja va posar en funcionament un nou ecoparc m貌bil al setembre de 2020, el qual se sumava al ja existent. Tamb茅 en la tardor de 2020, el consistori va ampliar l’horari d’aquest servei a les vesprades, de manera que ha aconseguit arribar a m茅s persones i multiplicar la recuperaci贸 de voluminosos i residus contaminants

Leave a Reply

Your email address will not be published.