fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló obrirà el pàrquing d’autocaravanes per a atraure un turisme emergent i dinamitzar el comerç

Castelló obrirà el pàrquing d’autocaravanes per a atraure un turisme emergent i dinamitzar el comerç

L’àrea d’estacionament funcionarà de manera gratuïta els primers mesos fins que es contracte l’explotació.

L’Ajuntament de Castelló posarà en funcionament, en els pròxims dies, el pàrquing d’autocaravanes situat en la platja de el Pinar, al costat del Planetari, amb l’objectiu d’atraure un turisme emergent, que posicione la ciutat a Europa i que, a més, ajude a dinamitzar el comerç. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, han visitat l’àrea, on ja han conclòs les obres i s’està ultimant la senyalització. “Aquest projecte suposa una aposta per un tipus de turisme al que fins ara no s’havia parat esment. Castelló se situarà en el mapa europeu de l’autocaravanisme amb un pàrquing que, a més, es troba en un emplaçament excepcional com és la platja de la Pineda, al costat d’un recurs cultural i turístic com el Planetari”, ha reivindicat l’alcaldessa.

Paral·lelament, el Govern municipal està redactant una ordenança per a regular la pràctica de l’autocaravanisme i complir amb açò les recomanacions del Ministeri de l’Interior. Durant aquests primers mesos, l’ús del pàrquing serà gratuït, fins que el consistori contracte l’explotació de l’àrea d’estacionament. La intenció de l’Executiu local passa per que, a partir de l’estiu, els usuaris ja paguen pel servei d’estacionament.

Fins que s’elabore l’ordenança, el pàrquing d’autocaravanes es regirà per la normativa de tràfic que estableix normes clares d’ús, com la prohibició expressa d’estendre tendals, traure taules i cadires, barbacoes, ja que açò es consideraria acampada i les lleis ho prohibeixen expressament. D’aquesta forma, Castelló serà una de les primeres ciutats de l’arc mediterrani a complir les recomanacions del Ministeri de l’Interior, incloses en el document La mobilitat en autocaravana. Context Actual i propostes d’actuació.

La primera de les recomanacions passa per habilitar espais específics per a les autocaravanes (estacionament i punts d’evacuació) en les principals infraestructures viàries, així com en els municipis i en els espais naturals no restringits”. La segona línia d’actuació para per senyalitzar aquestes infraestructures adequadament, i la tercera proposa regular la mobilitat en autocaravana en les ordenances municipals.

Per açò, l’Ajuntament de Castelló “està seguint aquestes recomanacions per a atraure a un sector turístic cada vegada més emergent i que beneficiarà al conjunt del comerç de Castelló, així com a les empreses de serveis, ja que el autocaravanista és un turista de poder adquisitiu mitjà alt, que viatja uns 100 dies a l’any i molt compromès amb el medi ambient”, ha destacat l’alcaldessa.

La zona compta amb 20 places per a autocaravanes i ocupa una superfície de 2.054 metres quadrats de superfície. A més de les places també s’instal·len altres dotacions com a zones de neteja, dotació d’aigües potables, etc. L’execució del pàrquing ha requerit una inversió de 47.085 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.