fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 obrir脿 el p脿rquing d’autocaravanes per a atraure un turisme emergent i dinamitzar el comer莽

Castell贸 obrir脿 el p脿rquing d’autocaravanes per a atraure un turisme emergent i dinamitzar el comer莽

L’脿rea d’estacionament funcionar脿 de manera gratu茂ta els primers mesos fins que es contracte l’explotaci贸.

L’Ajuntament de Castell贸 posar脿 en funcionament, en els pr貌xims dies, el p脿rquing d’autocaravanes situat en la platja de el Pinar, al costat del Planetari, amb l’objectiu d’atraure un turisme emergent, que posicione la ciutat a Europa i que, a m茅s, ajude a dinamitzar el comer莽. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, han visitat l’脿rea, on ja han concl貌s les obres i s’est脿 ultimant la senyalitzaci贸. “Aquest projecte suposa una aposta per un tipus de turisme al que fins ara no s’havia parat esment. Castell贸 se situar脿 en el mapa europeu de l’autocaravanisme amb un p脿rquing que, a m茅s, es troba en un empla莽ament excepcional com 茅s la platja de la Pineda, al costat d’un recurs cultural i tur铆stic com el Planetari”, ha reivindicat l’alcaldessa.

Paral路lelament, el Govern municipal est脿 redactant una ordenan莽a per a regular la pr脿ctica de l’autocaravanisme i complir amb a莽貌 les recomanacions del Ministeri de l’Interior. Durant aquests primers mesos, l’煤s del p脿rquing ser脿 gratu茂t, fins que el consistori contracte l’explotaci贸 de l’脿rea d’estacionament. La intenci贸 de l’Executiu local passa per que, a partir de l’estiu, els usuaris ja paguen pel servei d’estacionament.

Fins que s’elabore l’ordenan莽a, el p脿rquing d’autocaravanes es regir脿 per la normativa de tr脿fic que estableix normes clares d’煤s, com la prohibici贸 expressa d’estendre tendals, traure taules i cadires, barbacoes, ja que a莽貌 es consideraria acampada i les lleis ho prohibeixen expressament. D’aquesta forma, Castell贸 ser脿 una de les primeres ciutats de l’arc mediterrani a complir les recomanacions del Ministeri de l’Interior, incloses en el document La mobilitat en autocaravana. Context Actual i propostes d’actuaci贸.

La primera de les recomanacions passa per habilitar espais espec铆fics per a les autocaravanes (estacionament i punts d’evacuaci贸) en les principals infraestructures vi脿ries, aix铆 com en els municipis i en els espais naturals no restringits”. La segona l铆nia d’actuaci贸 para per senyalitzar aquestes infraestructures adequadament, i la tercera proposa regular la mobilitat en autocaravana en les ordenances municipals.

Per a莽貌, l’Ajuntament de Castell贸 “est脿 seguint aquestes recomanacions per a atraure a un sector tur铆stic cada vegada m茅s emergent i que beneficiar脿 al conjunt del comer莽 de Castell贸, aix铆 com a les empreses de serveis, ja que el autocaravanista 茅s un turista de poder adquisitiu mitj脿 alt, que viatja uns 100 dies a l’any i molt comprom猫s amb el medi ambient”, ha destacat l’alcaldessa.

La zona compta amb 20 places per a autocaravanes i ocupa una superf铆cie de 2.054 metres quadrats de superf铆cie. A m茅s de les places tamb茅 s’instal路len altres dotacions com a zones de neteja, dotaci贸 d’aig眉es potables, etc. L’execuci贸 del p脿rquing ha requerit una inversi贸 de 47.085 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.