fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 potencia el control biol貌gic de plagues com a alternativa en jardineria urbana

Castell贸 potencia el control biol貌gic de plagues com a alternativa en jardineria urbana

L’alcaldessa, Amparo Marco, aplaudeix l’aposta per “contribuir a la millora de la qualitat de vida des de la cura mediambiental”.

La major conscienciaci贸 ciutadana pel respecte al medi ambient, la problem脿tica per la resist猫ncia creada per les plagues als productes qu铆mics i la dificultat de l’aplicaci贸 d’aquest tipus de tractament en zones exposades al p煤blic expliquen l’aposta de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental pel control biol貌gic de plagues com a alternativa per a reduir l’煤s de productes qu铆mics de s铆ntesis en l’estrat猫gia de control de plagues en jardineria urbana. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha visitat una de les zones on s’est脿 treballant aquesta setmana per a con猫ixer la metodologia utilitzada i els seus beneficis.

“L’aposta pel medi ambient i la sostenibilitat s贸n un valor afegit en les pol铆tiques municipals perqu猫 permeten contribuir des de l’脿mbit local a una millora de la qualitat de vida dels nostres ve茂ns i ve茂nes i volem que Castell贸 siga un exemple en aquest tipus d’iniciatives”, ha apuntat l’alcaldessa. Marco ha agra茂t a la regidora Sara Us贸 i als t猫cnics responsables del manteniment dels jardins que destinen cada vegada “m茅s esfor莽os per implantar aquelles t猫cniques que siguen m茅s respectuoses amb el medi ambient, com 茅s l’exemple del control biol貌gic de plagues en jardineria urbana”.

La regidora responsable de l’脿rea de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸, ha explicat que durant l’any 2015 els controls biol貌gics van beneficiar a 740 arbres de diferents esp猫cies empla莽ats en la calle Germans Bou, Fernando el Cat貌lic, Bulevard Blasco Ib谩帽ez, Pla parcial Riu Sec, carrer Vall d’Uix贸 i Ronda Millars. L’edil ha afegit que les plagues que el Servei Municipal de Parcs i Jardins de Castell贸 considera m茅s importants en les 脿rees de la ciutat s贸n, principalment, el pug贸 i la psylla.

“El control biol貌gic consisteix en la solta de depredadors naturals en funci贸 de la plaga que es detecta i els resultats que estem obtenint fins al moment s贸n molt positius”, ha destacat Us贸.

La Regidoria de Sostenibilitat, a trav茅s de l’empresa encarregada del manteniment de parcs i jardins, ha elaborat unes pautes de treball que han servit per a desenvolupar aquesta estrat猫gia de control biol貌gic que passen per l’establiment de les zones verdes que poden veure’s m茅s afectades per insecte plaga, la identificaci贸 d’aquestes plagues, la valoraci贸 dels diferents tractaments biol貌gics i agroqu铆mics, en cas de necessitar-se, respectuosos amb el medi ambient per a realitzar una adequada selecci贸 i realitzaci贸 d’un seguiment peri貌dic, entre unes altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.