fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 promou l’煤s segur, respectu贸s i habitual de la bicicleta com a mitj脿 de transport

Castell贸 promou l’煤s segur, respectu贸s i habitual de la bicicleta com a mitj脿 de transport

Porcar presenta ‘Bateig en bici’, una activitat de l’associaci贸 ‘Castell贸 en Bici’ que se celebrar脿 els caps de setmana al Parc Ribalta

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castell贸, Enric Porcar, ha presentat hui ‘Bateig de bici’, una activitat que pret茅n promoure l’煤s segur, habitual i sostenible de la bicicleta com a eina de mobilitat a la nostra ciutat. La iniciativa, promoguda per l’associaci贸 ciutadana Castell贸 en Bici, tindr脿 lloc els caps de setmana al Passad铆s de les Arts del Parc Ribalta.

La finalitat d’aquesta activitat, apunta Porcar, 茅s “implementar programes d’ensenyament i aprenentatge per anar amb bicicleta, especialment dirigits a les persones adultes que en el seu moment no van tenir l’oportunitat de rebre un correcte ensenyament sobre la manera de moure’s en bicicleta per la ciutat”. Es tracta, sobretot, de minimitzar els riscos d’accident dels ciclistes que circulen per la ciutat, i que es veuen obligats a compartir els carrers amb cotxes, motocicletes i altres vehicles, a m茅s a m茅s d’afavorir un tr脿nsit fluid i respectu贸s. “Castell贸 茅s una ciutat conscienciada amb el foment de la bicicleta, com ho demostra la creaci贸 dels ‘ciclocarrers’ al nucli urb脿, en qu猫 els vehicles de dues rodes tenen prefer猫ncia de circulaci贸”, destaca el regidor d’Esports.

Castell贸 en Bici ha adaptat el sistema ‘Bikeability’ implementat pel Departament de Transport del Regne Unit i ho ha enriquit amb les experi猫ncies que s’han desenvolupat en altres ciutats de l’Estat com Val猫ncia, Saragossa, Terrassa i Vit貌ria. L’objectiu 茅s avan莽ar en la utilitzaci贸 de la bicicleta com a mode de despla莽ament, iniciar una reflexi贸 m茅s general respecte a les opcions de despla莽ament alternatives a l’actual model de prevalen莽a del cotxe, aix铆 com adquirir i consolidar h脿bits de mobilitat segura amb la bicicleta a la ciutat, expliquen els responsables de l’associaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.