fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 puja a 385.000 euros les ajudes a ONG de cooperaci贸 internacional i serveis socials

Castell贸 puja a 385.000 euros les ajudes a ONG de cooperaci贸 internacional i serveis socials

L’alcaldessa ressalta l’increment del suport municipal a les pol铆tiques solid脿ries impulsat per la Regidoria de Benestar Social.

L’Ajuntament de Castell贸 destinar脿 prop de 385.000 euros a subvencionar projectes de cooperaci贸 internacional (175.000) i d’entitats prestadores de serveis socials (210.000) despr茅s de ser aprovades les dues resolucions de convocat貌ries en la Junta de Govern Local. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha ressaltat l’increment del suport municipal a les pol铆tiques solid脿ries que ha impulsat la Regidoria de Benestar Social, que “forma part de l’ADN del govern de canvi municipal”.

El regidor de Benestar Social i Depend猫ncia, Jos茅 Luis L贸pez, ha destacat que “Castell贸 茅s una ciutat amb un ampli bagatge solidari, per la qual cosa la intenci贸 de l’actual equip de govern 茅s convertir-se en soci col路laborador d’estes entitats i aix铆 ho hem demostrat reactivant des de 2015 les diferents ajudes que concedeix l’Ajuntament”.

D’esta manera, en el cas de subvencions a projectes de cooperaci贸 al desenvolupament el pressupost de la convocat貌ria s’ha multiplicat per quatre des de 2015, passant de 50.000 a 200.000 euros, i despr茅s de tres exercicis consecutius (2012, 2013 i 2014) sense partida pressupost脿ria en els quals governava el PP”. Tamb茅 ha experimentat un notable creixement el pressupost destinat a la convocat貌ria de projectes que realitzen les associacions i entitats prestadores de serveis socials a Castell贸, el qual s’ha incrementat un 60,5% des de 2105, ja que ha passat de 127.000 a 210.000 euros.

Els 1715.000 euros per a cooperaci贸 internacional aniran destinats a finan莽ar un total de deu projectes d’Organitzacions no Governamentals de Desenvolupament (ONGD) en pa茂sos i poblacions estructuralment empobrits relacionats amb promoure la igualtat de g猫nere i apoderament de la dona, afavorir les condicions de treball femen铆, el desenvolupament rural sostenible, la millora del sistema de salut i de sistema educatiu o l’acc茅s a l’habitatge, entre altres, en diferents parts del m贸n, com en el territori ocupat de Palestina, Burkina Faso, Xiapas, Guatemala, Uganda, Nicaragua, 脥ndia i Per煤.

Pel que fa a les associacions i entitats prestadores de serveis socials, les subvencions concedides ascendeixen a 210.000 euros per a finan莽ar projectes de 41 entitats de Castell贸. Les subvencions tenen com a objectiu recolzar les activitats i projectes desenvolupats en la ciutat i dirigits a atendre la problem脿tica social de col路lectius afectats per la pobresa, l’exclusi贸 social, la marginaci贸 i qualsevol forma de discriminaci贸, contribuint a millorar les condicions de vida d’estos col路lectius, prevenint la depend猫ncia, fomentant la seua autonomia, rehabilitaci贸 psicosocial i integraci贸 en la societat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.