fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 realitza 12 den煤ncies per beure alcohol al carrer despr茅s de l’enduriment de les mesures ‘anticovid’

Castell贸 realitza 12 den煤ncies per beure alcohol al carrer despr茅s de l’enduriment de les mesures ‘anticovid’

L’alcaldessa demana responsabilitat i respectar les mesures de prevenci贸 despr茅s de fregar la ciutat una incid猫ncia acumulada de 500 casos.

La Policia Local de Castell贸 ha realitzat 15 propostes de sanci贸 durant el mes de juliol per beure alcohol al carrer, d’elles, 12 s’han realitzat des de l’entrada en vigor dels canvis normatius que han implicat un augment de les sancions als ‘botellons’, aix铆 com a la participaci贸 i/o organitzaci贸 de reunions, festes o qualsevol altre tipus d’actes que impliquen aglomeraci贸 de persones sense respectar les actuals mesures de prevenci贸 davant la covid-19. Un enduriment de la normativa auton貌mica dirigida a evitar o disminuir aquelles interaccions socials que impliquen un risc per a la salut.

Cal recordar que, despr茅s de l’煤ltima reuni贸 del Centre de Coordinaci贸 Operatiu municipal de Castell贸 (Cecopal), es va acordar l’increment de la vigil脿ncia policial i el refor莽 de torns per a controlar i sancionar els botellons i les aglomeracions. Des de llavors, s’han realitzat 12 propostes de sanci贸 per beure alcohol al carrer, dos per no portar mascareta i altres 9 per no complir amb les mesures de prevenci贸 davant la covid-19 com, per exemple, les dist脿ncies de seguretat.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha insistit en la necessitat de complir amb les actuals mesures de prevenci贸 i actuar amb tota la prud猫ncia possible davant l’augment dels contagis. Les 煤ltimes dades de la Conselleria de Sanitat i Salut P煤blica situen la incid猫ncia acumulada a la ciutat en 491,78 casos. “En un moment com aquest, amb les actuals dades d’augment dels contagis a la ciutat i tenint en compte l’avan莽 del proc茅s de vacunaci贸 entre la poblaci贸 m茅s jove, hem d’extremar la prud猫ncia”, ha indicat. Marco ha fet aix铆 una crida per a complir amb les mesures com el distanciament f铆sic i l’煤s de les mascaretes durant les trobades socials i d’oci davant el “preocupant” creixement dels contagis a la ciutat.

L’alcaldessa ha recordat que en aquests dies s’han llan莽at dues campanyes de conscienciaci贸 des de l’Ajuntament de Castell贸. Una d’elles en col路laboraci贸 amb l’ONG Controla Club, la Plataforma de Suport a l’Oci Nocturn de Castell贸 (ON! Castell贸) i l’Associaci贸 Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme (ASHOTUR), per a fomentar el compliment de les mesures de prevenci贸 enfront de la covid-19 en els espais d’oci de la ciutat. La segona, posada en marxa pel projecte ‘Comunica Jove’ de la Policia Local i dirigida a conscienciar sobre el respecte a les mesures de prevenci贸 davant la covid-19 durant aquest estiu entre les persones adolescents.

“脡s imprescindible que no baixem la gu脿rdia en aquests mesos d’estiu i que tots i totes tinguem present, especialment la poblaci贸 que ser脿 vacunada en les pr貌ximes setmanes, que el virus segueix fora i que les mesures de prevenci贸 com l’煤s de la m脿scara, la dist脿ncia interpersonal i la higiene de mans s’han demostrat eficaces per a contindre l’avan莽 del virus”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.