fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló s’adhereix al software de govern obert de l’Ajuntament de Madrid

Castelló s’adhereix al software de govern obert de l’Ajuntament de Madrid

L’Ajuntament ha signat l’acord per utilitzar el reconegut sistema de participació ciutadana implementat al consistori madrileny.

L’Ajuntament de Castelló ha subscrit l’acord per utilitzar el sistema de software lliure creat des del consistori de Madrid per implementar mecanismes pioners de participació ciutadana a qualsevol institució o administració. La signatura del protocol s’ha dut a terme a través de videoconferència, en la qual l’alcaldessa en funcions i regidora de Participació, Ali Brancal, i el regidor de Transparència, Ignasi Garcia, han interactuat amb l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i el seu regidor de l’àrea, Pablo Soto.

L’alcaldessa en funcions ha destacat que “per a l’equip de govern de Castelló la participació ciutadana és una qüestió prioritària i qualsevol iniciativa que puga millorar-ne el funcionament i fer-la més eficaç de cara a la ciutadania, com és el cas de la que ja utilitza l’Ajuntament de Madrid, serà ben rebuda. Per això no hem dubtat a incorporar aquesta innovadora proposta que ens permetrà un intercanvi d’informació fluid amb la ciutadania”. El software que ja s’ha incorporat a l’Ajuntament de Castelló a través d’aquest protocol és lliure i no té cap cost per a les arques municipals.

L’objectiu d’implantar aquest software a Castelló, tal i com ha explicat el regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, “és comptar amb un servei pioner per interactuar amb la ciutadania de forma eficaç i senzilla per reforçar la gestió municipal oberta a tots els veïns i veïnes”. Des de les regidories implicades s’ha destacat que les innovacions d’aquest sistema de participació ciutadana implementat a Madrid ha estat reconegut des de entitats com la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Així, en el llistat de bones pràctiques que s’inclou a la pàgina de la FEMP es recull la visualització del pressupost municipal que es du a terme des de l’Ajuntament de Madrid. Es tracta del mateix llistat que també inclou les bones pràctiques en matèria de Transparència de Castelló, centrat en el manteniment i l’actualització del web d’aquesta àrea a nivell municipal. “Es tracta d’aprofundir encara més en les possibilitats que la informàtica ofereix per millorar la interacció entre el govern i els ciutadans, que consolidarà el govern obert pel que hem apostat a Castelló”, ha destacat Ignasi Garcia.

L’equip de govern castellonenc s’ha compromès, a canvi d’usar aquest sistema, a compartir totes les millores i noves possibilitats que vaja descobrint durant el seu ús per tal que la resta de ciutats i institucions usuàries se’n puguen beneficiar a curt i llarg termini. Entre altres usuàries, a més de l’Ajuntament de la ciutat, aquest software lliure compta amb la Universitat Complutense de Madrid, la Diputació i l’Ajuntament de València, ciutats com Barcelona, Tarragona, Oviedo, Alacant, A Coruña, Pamplona, Toledo i també algunes sud-americanes.

Tal i com ha assegurat Brancal, “l’aplicació d’aquest sistema es correspon amb la voluntat de l’equip de govern de la ciutat, que busca el model més eficient per empoderar la ciutadania i fer-la partícip de la gestió municipal”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.