fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸+Sostenible promou la protecci贸 de les dunes amb activitats en la platja del Serradal

Castell贸+Sostenible promou la protecci贸 de les dunes amb activitats en la platja del Serradal

La jornada d’este mes comptar脿 amb diversos jocs i tallers en els quals tamb茅 es conscienciar脿 a xiquets i xiquetes sobre les esp猫cies que les habiten.

Este dissabte 26 d’agost, d’11 a 14 hores, els m茅s xicotets podran participar en el taller de protecci贸 de dunes en la platja del Serradal. L’objectiu, com el de totes les activitats d’esta iniciativa, 茅s conscienciar als xiquets i xiquetes i a les seues fam铆lies sobre la import脿ncia de la cura i la protecci贸 del medi ambient.

En esta ocasi贸, la jornada estar脿 dividida en una 脿rea did脿ctica, en una 脿rea de jocs i en una 脿rea de tallers. En la primera, en la qual col路labora Pammene Medi Ambient, els participants donaran un passeig per la platja del Serradal per a aprendre com es formen les dunes i quins s贸n els seus beneficis per als 茅ssers vius, a m茅s de con茅ixer la import脿ncia de cuidar-les i protegir-les i les caracter铆stiques de la seua flora i la seua fauna. En esta 脿rea tamb茅 identificaran petxines i petjades que troben i parlaran sobre les esp猫cies vulnerables que habiten en les dunes, com el corriol camanegre, una au que est脿 inclosa en el Cat脿leg Valenci脿 d’Esp猫cies Amena莽ades.

En l’脿rea de jocs aprendran sobre la contaminaci贸 de les platges i, a trav茅s d’un joc en el qual hauran de trobar residus pr猫viament amagats en l’arena i en el que podran guanyar premis, coneixeran les quantitats de brossa que l’茅sser hum脿 llan莽a a les platges i els seus efectes i conseq眉猫ncies en l’ecosistema. Finalment, es realitzar脿 un taller en el qual els xiquets i xiquetes podran construir un mural amb cartells per a sensibilitzar als ciutadans sobre la import脿ncia de cuidar i protegir les dunes, les platges i les esp猫cies que habiten en elles.

Castell贸+Sostenible 茅s una iniciativa de l’Ajuntament de Castell贸 i la regidoria de Sostenibilitat Ambiental, que dirigeix Sara Us贸, el prop貌sit de la qual 茅s educar i sensibilitzar als m茅s xicotets i a les seues fam铆lies sobre importants q眉estions mediambientals a trav茅s d’activitats que es realitzen un dissabte al mes. Esta 茅s la vuitena jornada d’enguany del projecte, per貌 hi haur脿 moltes m茅s durant els seg眉ents mesos, en les quals a m茅s els participants podran aconseguir regals sostenibles en els tallers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.