fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Comencen els cursos de la Universitat d’Estiu de la UNED amb seu a Sagunt

Comencen els cursos de la Universitat d’Estiu de la UNED amb seu a Sagunt

Donada la situació excepcional motivada per la COVID-19, els cursos previstos que s’anaven a realitzar en el Mario Monreal, es realitzaran en línia.

El dilluns, 13 de juliol, es va inaugurar el primer curs de la Universitat d’Estiu de la UNED amb seu a Sagunt. Donada la situació excepcional motivada per la pandèmia de COVID-19, els cursos previstos que s’anaven a realitzar en el Centre Cultural Mario Monreal, s’hauran de realitzar en línia.

En la sessió inaugural van participar el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona; el director del Centre UNED Alzira-València, Alejandro Cerdà, i el professor i director del curs Iter Facere. Viatges i viatgers en l’antiga Roma, Javier Cabrero Piquero. Sagunt va estar present a causa de ser nova seu.

Tant Alejandro Cerdà com Javier Cabrero, van agrair la participació de l’Ajuntament de Sagunt, com a nova seu dels cursos d’estiu de la UNED i durant la inauguració del curs, el professor Javier Cordero va explicar la importància que va tindre Sagunt en diferents moments històrics, concretament durant l’antiguitat clàssica i en el període iber i romà que van ser determinants en l’esdevenir històric de la humanitat, com van ser els fets ocorreguts a la nostra ciutat durant la segona guerra púnica.

En la seua intervenció, el regidor d’Educació va agrair en nom de l’Ajuntament, la confiança mostrada per la UNED i als professors i professores, Alejandro Cerdà, Javier Cabrero i Begoña Sáez, per impulsar, coordinar i fer possible que estos cursos d’estiu puguen realitzar-se en la nova seu de Sagunt. El regidor va donar la benvinguda virtual i va convidar l’alumnat a visitar la nostra ciutat, «una autèntica Civitas Amabilis, per a completar la seua formació, amb l’esperança que l’any vinent estos cursos puguen desenvolupar-se de manera presencial». Tarazona va afegir que «este acord entre l’Ajuntament de Sagunt i la UNED per impartir cursos d’estiu a Sagunt va ser molt positiu per a les dos institucions i per a la nostra ciutat, ja que som un referent en la didàctica de la cultura clàssica, entre altres coneixements, amb centres de divulgació i formació com la Domus Baebia o el desenvolupament de festivals com Sagunt a Escena». Amb estos nous cursos, va continuar, es dóna a Sagunt un nou impuls en el seu projecte de Ciutat Educadora.

Els cursos d’estiu de la UNED pretenen ampliar coneixements i millorar competències dels qui els realitzen. La profunda i accelerada transformació de la societat en els últims anys requerix professionals que siguen capaços de pensar de manera crítica i imaginativa. La UNED, a través d’estos cursos d’estiu, dóna resposta a una demanda social, incorporant en el debat els temes d’actualitat i els avanços en totes les àrees. En este cas els cursos associats a Sagunt enguany, són Iter Facere. Viatges i viatgers en l’antiga Roma, dirigit per Javier Cabrero i coordinat per Milagros Moro i Les dones de Galdós en la seua vida i en la seua obra, dirigit María Pilar Espín i coordinat per Begoña Sáez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.