fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Consum promociona el peix del Grau entre escolars amb una campanya que inclou esmorzars en la llotja

Consum promociona el peix del Grau entre escolars amb una campanya que inclou esmorzars en la llotja

Prop de 200 estudiants de tres col路legis del Grau participen en l’experi猫ncia pilot impulsada per la regidora Mary Carmen Ribera

Quasi 200 estudiants de Prim脿ria del Grau participen en una campanya pilot de promoci贸 de Peix del Grau. L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria de Consum, ha engegat aquesta setmana la iniciativa amb la qual alumnat de 3r a 5茅 de Prim脿ria dels tres col路legis del Grau que s’han volgut adherir 鈥揈l Pinar, Juan Sebasti谩n Elcano i L’Illa- no solament coneixen els avantatges del Peix del Grau sin贸 que tamb茅 visiten les instal路lacions portu脿ries i amplien els seus coneixements sobre la pesca.

La regidora Mary Carmen Ribera ha explicat que “aquesta iniciativa pret茅n fomentar el consum del peix del Grau entre els m茅s xicotets de la casa com a aliment de proximitat i de qualitat i tamb茅 com a forma de suport al sector pesquer”. Per a a莽貌, la Regidoria de Consum en col路laboraci贸 amb la Confraria de Pescadors ha organitzat com a experi猫ncia pilote aquesta campanya que inclou xarrades per als xiquets i xiquetes dins de la mateixa llotja en la qual pescadors experimentats expliquen les diferents formes de pesca, tipus d’embarcacions, les esp猫cies de peixos m茅s comuns de la zona i el funcionament de la subhasta de peix que es realitza.

“Una vegada visitada la Llotja s’elabora un esmorzar amb peix del Grau dins del recinte portuari perqu猫 xiquets i xiquetes degusten un producte fresc i natural que a voltes tant costa d’introduir en les seues dietes”, destaca la regidora de Consum, Mary Carmen Ribera. L’edil afegeix que “aquesta 茅s una manera pr脿ctica d’animar-los al fet que consumen els productes que tenen al seu abast, productes frescos i de proximitat que, a m茅s, ajuden a dinamitzar l’economia local”.

Despr茅s de l’esmorzar, visiten el Museu de la Mar amb un recorregut guiat perqu猫 puguen resoldre tots els seus dubtes, ampliar la informaci贸 i con猫ixer una mica millor un sector tan tradicional i tan arrelat en el Grau com la pesca. La primera jornada d’aquesta campanya ha comptat amb la pres猫ncia de la mateixa regidora de Consum, Mary Carmen Ribera, i del tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Sim贸, que ha aplaudit “una iniciativa que d贸na una visi贸 molt completa sobre el m贸n de la pesca i acosta al p煤blic familiar un producte tan nostre i de tanta qualitat com 茅s el peix del Grau”.

“Per a completar el contingut did脿ctic d’aquesta iniciativa i promoure el consum de peix del Grau a casa despr茅s de l’experi猫ncia viscuda en el port pesquer, se’ls lliura un receptari de cuina marinera amb plats senzills i saborosos que podran preparar a casa”, ha apuntat la regidora Mary Carmen Ribera. Aladrocs farcits, sufl茅 de tonyina, mandonguilles de llu莽, canelons, rotllets de carabass贸 i orada, calamar i s猫pia s贸n les propostes que apareixen en aquest receptari en el qual a m茅s de la preparaci贸 dels plats, s’inclou informaci贸 sobre el peix que s’utilitza i es treballa el vocabulari dels productes que s’utilitzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.