fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Costes reprèn els treballs de regeneració a Almassora amb l’avaluació de l’estat de les graves aportades

Costes reprèn els treballs de regeneració a Almassora amb l’avaluació de l’estat de les graves aportades

El projecte, pendent del permís de la CHX per a l’extracció més d’àrids.

L’Ajuntament d’Almassora ha confirmat l’inici dels treballs vinculats al projecte de regeneració de la costa, marcat per l’alçament topogràfic que este mateix matí realitzarà l’empresa concessionària en la platja del municipi. L’objectiu dels mesuraments és avaluar la situació de les graves dipositades en el litoral i si, durant l’aturada estival, s’han produït pèrdues d’àrids.

Així doncs, el Servei Provincial de Costes ha reprès els treballs pendent de rebre el permís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per a l’extracció de graves. No obstant això, la delegació castellonenca ja té alternativa en cas que esta autorització no arribe o no ho faça a temps i obtindrà els àrids d’altres pedreres.

Tal com han confirmat en converses amb la regidora de Platges, Amaya Gómez, Costes manté la data de finalització de les obres a l’octubre, una data en la qual “ja podrem comprovar si les proteccions creades són realment efectives davant els temporals i permeten que el litoral d’Almassora es regenere de manera natural”.

Així mateix, segueix vigent el permís obtingut per la concessionària per part de l’Ajuntament d’Almassora per al pas de vehicles pesats vinculats a estes obres. L’administració municipal conserva l’aval de 30.000 euros aportat per la signatura responsable del projecte, la qual haurà d’estendre la garantia de reparació de possibles danys ocasionats en el ferm per la circulació de camions fins 12 mesos després de la finalització dels treballs.

També pendent del final del projecte de regeneració està la implantació de la segona fase de la direcció única en el Passeig Marítim, ja que l’executiu local ha retardat l’aplicació de la mesura en tram central del vial per a facilitar el trànsit dels vehicles pesats. La meitat nord de l’avinguda manté un sol carril obert al tràfic rodat des d’abril d’este mateix any, mentre que l’altra meitat de la calçada està reservada per a vianants.

Cal recordar que els treballs van ser interromputs el 15 de juliol amb la finalitat de respectar el descans estival i evitar molèsties als residents. Eixe va ser el resultat de la negociació que els representants municipals i els veïns van mantenir amb el Servei Provincial de Costes, en la qual van accedir a retardar dues setmanes l’aturada de les obres per a avançar el màxim possible.

A mitjans de juliol, el projecte s’havia executat al 90% i havien culminat la construcció de les dues esculleres situades en la platja de Benafelí. La transferència del projecte a l’actual concessionària va suposar l’acceleració de les obres, que van estar paralitzades durant mesos a causa de la falta de solvència administrativa de l’anterior empresa executora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.