fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Costes repr猫n els treballs de regeneraci贸 a Almassora amb l’avaluaci贸 de l’estat de les graves aportades

Costes repr猫n els treballs de regeneraci贸 a Almassora amb l’avaluaci贸 de l’estat de les graves aportades

El projecte, pendent del perm铆s de la CHX per a l’extracci贸 m茅s d’脿rids.

L’Ajuntament d’Almassora ha confirmat l’inici dels treballs vinculats al projecte de regeneraci贸 de la costa, marcat per l’al莽ament topogr脿fic que este mateix mat铆 realitzar脿 l’empresa concession脿ria en la platja del municipi. L’objectiu dels mesuraments 茅s avaluar la situaci贸 de les graves dipositades en el litoral i si, durant l’aturada estival, s’han produ茂t p猫rdues d’脿rids.

Aix铆 doncs, el Servei Provincial de Costes ha repr猫s els treballs pendent de rebre el perm铆s de la Confederaci贸 Hidrogr脿fica del X煤quer (CHX) per a l’extracci贸 de graves. No obstant aix貌, la delegaci贸 castellonenca ja t茅 alternativa en cas que esta autoritzaci贸 no arribe o no ho fa莽a a temps i obtindr脿 els 脿rids d’altres pedreres.

Tal com han confirmat en converses amb la regidora de Platges, Amaya G贸mez, Costes mant茅 la data de finalitzaci贸 de les obres a l’octubre, una data en la qual “ja podrem comprovar si les proteccions creades s贸n realment efectives davant els temporals i permeten que el litoral d’Almassora es regenere de manera natural”.

Aix铆 mateix, segueix vigent el perm铆s obtingut per la concession脿ria per part de l’Ajuntament d’Almassora per al pas de vehicles pesats vinculats a estes obres. L’administraci贸 municipal conserva l’aval de 30.000 euros aportat per la signatura responsable del projecte, la qual haur脿 d’estendre la garantia de reparaci贸 de possibles danys ocasionats en el ferm per la circulaci贸 de camions fins 12 mesos despr茅s de la finalitzaci贸 dels treballs.

Tamb茅 pendent del final del projecte de regeneraci贸 est脿 la implantaci贸 de la segona fase de la direcci贸 煤nica en el Passeig Mar铆tim, ja que l’executiu local ha retardat l’aplicaci贸 de la mesura en tram central del vial per a facilitar el tr脿nsit dels vehicles pesats. La meitat nord de l’avinguda mant茅 un sol carril obert al tr脿fic rodat des d’abril d’este mateix any, mentre que l’altra meitat de la cal莽ada est脿 reservada per a vianants.

Cal recordar que els treballs van ser interromputs el 15 de juliol amb la finalitat de respectar el descans estival i evitar mol猫sties als residents. Eixe va ser el resultat de la negociaci贸 que els representants municipals i els ve茂ns van mantenir amb el Servei Provincial de Costes, en la qual van accedir a retardar dues setmanes l’aturada de les obres per a avan莽ar el m脿xim possible.

A mitjans de juliol, el projecte s’havia executat al 90% i havien culminat la construcci贸 de les dues esculleres situades en la platja de Benafel铆. La transfer猫ncia del projecte a l’actual concession脿ria va suposar l’acceleraci贸 de les obres, que van estar paralitzades durant mesos a causa de la falta de solv猫ncia administrativa de l’anterior empresa executora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.