fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Darío Moreno visita la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sagunt per a donar-li el seu suport

Darío Moreno visita la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sagunt per a donar-li el seu suport

L’Ajuntament de Sagunt dona suport a les reivindicacions de l’entitat per a preservar un sector que té un gran valor per a la ciutat.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, s’ha reunit este matí amb el president de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, José Antonio Agudo, amb el seu vicepresident, José Montagut, amb Pepi Herranz, secretària de la confraria i amb diversos integrants de l’associació per a parlar sobre la crisi que travessa el sector des de les últimes dècades.

La llotja de pescadors de Sagunt es troba en el port marítim des de la seua remodelació, de la qual la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sagunt, amb més de 25 anys d’antiguitat, és l’encarregada del seu funcionament. Cada dia pesquen, principalment, espècies com el polp, la sépia, el llagostí, l’orada, la corba o el llucet, entre altres. Estos productes arriben a la llotja per a ser oferits en la subhasta a la vesprada. Actualment demanen a l’Autoritat Portuària de València que se’ls escolte i se’ls done una solució a les seues demandes. L’alcalde els ha oferit el seu suport perquè es produïsca una reunió dels representants de la confraria i de l’ajuntament amb l’Autoritat Portuària per a parlar de tots els aspectes que preocupen la confraria.

L’alcalde ha manifestat el seu suport a les reivindicacions de la Confraria de Pescadors de Sagunt: «Són un sector, que encara que és cert que hui dia és relativament xicotet, continua tenint un valor tradicional i un valor sentimental per a la ciutat. Fan una tasca que persisteix i és important que entre tots i totes la preservem. Per això precisament ens hem oferit per a poder parlar amb l’Autoritat Portuària de València i que escolte eixes necessitats. I així aconseguim entre tots i totes mantindre este sector, que encara que és xicotet, té un gran valor per a tota la ciutat. Per això, estarem amb ells i elles defensant els interessos de la pesca també a la nostra ciutat».

Leave a Reply

Your email address will not be published.