fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Educació dedica al desenvolupament sostenible el nou calendari escolar

Educació dedica al desenvolupament sostenible el nou calendari escolar

Es distribuiran 4.300 calendaris del curs 2019-2020 entre els 1.847 centres educatius valencians perquè els utilitzen com a eina didàctica.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport dedica el calendari escolar, festiu i commemoratiu del nou curs 2019-2020 als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Esta iniciativa va començar fa tres cursos amb la finalitat d’aprofitar els possibilitats didàctiques que es deriven de la celebració o commemoració en les aules dels dies assenyalats per a la vida democràtica del centre.

El calendari escolar, festiu i commemoratiu del curs 2019-2020 marca amb punts de colors fins a 94 dies europeus, internacionals i mundials que es succeeixen al llarg dels 10 mesos lectius (de setembre a juny) i que corresponen a esdeveniments i valors de significació important que se celebren estos dies concrets arreu del món.

Les 94 fites que es volen commemorar s’engloben en cinc grans blocs temàtics: inclusió, igualtat i convivència (25 dies); salut (12 dies); plurilingüisme i interculturalitat (10 dies); ciència, sostenibilitat i medi ambient (25 dies); arts i cultura (10 dies); i ciutadania i participació (12 dies).

A més, també s’hi inclouen els festius estatals, autonòmics i territorials com la Magdalena (8 de març), Sant Josep (19 de març) i Sant Joan (24 de juny), així com les dates d’inici i acabament del curs en cadascuna de les etapes educatives.

En total s’han imprès 4.300 calendaris que seran distribuïts pels 1.847 centres educatius sostinguts amb fons públics que conformen el sistema educatiu valencià d’Infantil fins a Batxillerat, FP i Educació Especial.

Cal remarcar que el calendari és de paper reciclat i amb tints lliures de tòxics. També es pot descarregar en format digital juntament amb un arxiu que permet imprimir en etiquetes els dibuixos icònics de cada un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en dos formats: 52,521,2 mm i 64,633,8 mm, i un altre amb la imatge completa dels 17 objectius de les Nacions Unides.

Leave a Reply

Your email address will not be published.